Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalisté Karlovarska postupují přes Kladno do semifinále. Rozhodnul sedmý zápas

Karlovy Vary - Volejbalisté Karlovarska porazili v rozhodujícím sedmém utkání Kladno 3:0 a doplnili semifinálovou čtveřici extraligy. Jejich dalším soupeřem bude od 6. dubna obhájce titulu Liberec, ve druhé sérii se nejlepší celek základní části z Českých Budějovic utká s Brnem. Na rozdíl od Západočechů stačil všem třem ostatním semifinalistům k postupu minimální počet čtyř utkání.

Slavící volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Kladno zahájilo čtvrtfinálovou sérii dvěma nečekanými výhrami na západě Čech a v pátek dokázalo doma vyrovnat na 3:3. S favorizovaným třetím celkem základní části hosté hráli vyrovnaně i dnes, jenže první i druhý set v koncovce ztratili minimálním rozdílem dvou míčů.
 
Svěřenci trenéra Milana Fortuníka nepřestali bojovat ani ve třetí sadě, v níž prohrávali už 16:20. Dotáhli se na rozdíl jediného bodu, ale při prvním mečbolu zastavily jejich útok potřinácté v utkání domácí bloky. Donovan Džavoronok, hlavní útočná opora Karlovarska, přispěl k výhře 26 body.

Asistent kladenského kouče Petr Klár označil za hlavní příčinu porážky nesplnění taktických pokynů při servisu. "Od poloviny prvního setu jsme podávali plachtící servis na Málka, který to pohodlně odpřihrával a tím měl Džavoronok volné pole působnosti na útoku," řekl Klár.

Všem třem ostatním semifinalistům stačil k postupu minimální počet čtyř utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovy Vary nakonec splnily v sérii s Kladnem roli favorita

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy mužů - 7. zápas:

Karlovarsko - Kladno 3:0 (23, 23, 22)

Nejvíce bodů: Džavoronok 26, M. Kriško 15, Sukuba 6 - Křesťan 21, Cull 9, Trojan 6. Konečný stav série: 4:3.
 
Semifinálové dvojice (hraje se od 6. dubna):

České Budějovice - Brno, Liberec - Karlovarsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články