Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalisté Karlovarska padli těsně před cílem, Lvi v Rumunsku neuspěli

Bylo to blízko, ale bohužel. Volejbalisté Karlovarska potřebovali vyhrát jakýmkoliv rozdílem nad Benficou v odvetě třetího předkola Ligy mistrů. Jenže výhru 3:2 na sety z Portugalska v úvodním zápase v Karlových Varech nepotvrdili. Podlehli po setech 25:20, 23:25, 21:25, 23:25 a čeká je osmifinále Poháru CEV. Volejbalisté Lvů Praha podlehli v první zápase 1. kola Poháru CEV v Rumunsku tamnímu klubu Arcada Galati 1:3.

Karlovarsko - Benfica
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Jsme smutní, to je jasný. Nebyl to úplně špatný zápas, ale přišlo mi, že venku jsme měli víc odvahy. Asi jsme byli doma svázaní," řekl kapitán Daniel Pfeffer v České televizi.

V prvním setu se český mistr díky pětibodové šňůře dostal do vedení 12:8 a náskok udržel až do koncovky. Ve druhém setu Západočeši prohrávali 12:14, ale srovnali díky spolupráci Keeminka s Vašinou. V závěru sice po bloku Zajíčka vedli 21:20, ale o sadu přišli v poměru 23:25.

Po zklamání z nevydařené koncovky ve třetím setu za portugalským mistrem s brazilskými oporami zaostávali a ztráceli až o osm bodů (13:21). Nakonec sadu prohráli o čtyři body. Od začátku čtvrté sady hráli smečař Wiese a blokař Wilson a zdálo se, že by Karlovarsko mohlo uspět, ale tříbodový náskok neudrželo a v koncovce se třikrát v útoku neprosadil Vašina.

Karlovarsko v tříkolové kvalifikaci, z které postoupily jen dva celky, vyřadilo v prvním kole rumunské Galati po zlatém setu a ve druhém přešlo přes Záhřeb.

Soupeř v Poháru CEV vzejde Karlovarsku z utkání srbského celku Ribnica Kraljevo a německého mužstva SVG Lüneburg.

Lvi prohráli v Rumunsku

Volejbalisté pražských Lvů prohráli v úvodním utkání 1. kola Poháru CEV v rumunském Galati 1:3 po setech 19:25, 17:25, 25:22 a 21:25. Odvetný zápas je na pořadu v UNYP Areně v české metropoli příští středu od 19:00.

"Cítím zklamání, že jsme nezískali ani bod. Hráli jsme proti silnému soupeři, který se od začátku dostal nad nás. Nefungoval nám servis, takže jsme se nemohli účinně bránit a v útoku nebyli dostatečně důrazní," hodnotil utkání trenér Lvů Tomáš Pomr.

K postupu do osmifinále druhého nejvýznamnějšího volejbalového poháru v Evropě potřebují Rumuny doma porazit 3:0 nebo 3:1 a uspět i ve zlatém setu. "Musíme na ně vlítnout a dostat se do herní euforie. Dobrý výkon nám stačit nebude, jedině vynikající," uvedl Pomr.

Rumunské šampiony z Galati vyřadili volejbalisté Karlovarska v prvním předkole Ligy mistrů, když postoupili právě až díky zvládnutému zlatému setu.

Liga mistrů - odveta 3. předkola volejbalistů:

Karlovarsko - Benfica Lisabon 1:3 (20, -23, -21, -23)
Rozhodčí: Jankovič (Srb.), Maroszek (Pol..). Čas: 113 min. Diváci: 950. První zápas 3:2, postoupila Benfica.
Sestava a body Karlovarska: Indra 26, Ihnát 5, Zajíček 8, Keemink 1, Vašina 9, Patočka 3, libero Pfeffer - Římal, Wiese 9, Wilson 2, Kočka. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Benficy: Gaspar 19, Ryuma 16, Soares 9.

Úvodní utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů:

Arcada Galati - Lvi Praha 3:1 (19, 17, -22, 21)
Nejvíce bodů: Šestan 20, Raič 18, Bala 10 - Mihajlovič 13, Smith 11, Nedeljkovič 10. Odveta se hraje příští středu v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články