Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté jsou před kvalifikací na dobré cestě, porazili Švédy

Jablonec nad Nisou – Český volejbal potřebuje úspěch, kterým by byla povedená kvalifikace na ME. Zdá se, že reprezentační tým pracuje dobře. V prvním přípravném utkání porazili Švédsko 3:2 na sety, čemuž výtečnými devatenácti body pomohl univerzál Michal Finger.

Kouč Miguel Falasca dal v pátečním duelu příležitost všem hráčům z kádru, který má v přípravě na boje o ME k dispozici. Vedle Fingera se dařilo i blokařům Marku Beerovi a Liboru Leikepovi, sedmi body v útoku přispěl střídající Petr Michálek.

"Jsem velmi rád, že jsme toto utkání vyhráli. Určitě máme stále co zlepšovat, ale jsme teprve na začátku přípravy. Věřím klukům a celému týmu, jsem přesvědčen, že budeme do budoucna nadále růst. Je důležité také najít postupně dobrý herní rytmus," uvedl trenér Falasca.

Příští týden zamíří národní tým do Německa a Polska, kde v období od 1. do 10. září absolvuje několik dalších přípravných zápasů. V kvalifikaci se Češi utkají s Estonskem, Rumunskem a Makedonií. První turnaj se bude hrát od 15. září v Rumunsku, druhý o týden později v Jablonci. Vítěz postoupí na ME 2017 do Polska, druhý celek konečné tabulky bude hrát v říjnu baráž.

ČR - Švédsko 3:2 (23, -27, 18, -30, 10)

Sestava ČR: Janouch, Finger, Bartoš, Džavoronok, Holubec, Beer, libero Kryštof - Habr, Hadrava, Leikep, Zmrhal, Galabov, Michálek, Sobotka. Trenér: Falasca.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články