Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Paralympijské hry Paříž 2024

Volejbalisté Jihostroje už znají své soupeře pro základní skupinu Ligy mistrů

České Budějovice se v základní skupině Ligy mistrů utkají s italskou Perugií, Halkbankem Ankara a francouzským celkem Saint-Nazaire. Trojici soupeřů jim přidělil dnešní los v Lucemburku.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: volejbalcb.cz autor: Dan Kubát

Jihostroj startoval v Lize mistrů i v uplynulé sezoně, ale s dvěma výhrami z šesti zápasů nepostoupil ze skupiny. Lépe si vedli Lvi Praha, kteří se z druhého místa dostali do play-off, ale po zlatém setu vypadli s Las Palmas.

České Budějovice letos budou v Lize mistrů jediným zástupcem českého volejbalu. Loňské tuzemské šampiony Lvy Praha v nadcházející sezoně čeká Pohár CEV, do nějž vstoupí českým derby proti hráčům Beskyd. Ti se do evropských pohárů kvalifikovali díky triumfu v Českém poháru, v jehož semifinále zaskočili právě favorizované Lvy.

Do Ligy mistryň se Šelmy Brno nepřihlásily, budou hrát Vyzývací pohár. V něm bude jejich první překážkou rumunský tým Lugoi, v případě postupu pak maďarský Székesfehérvár. Vyzývacího poháru se zúčastní také volejbalistky Ostravy, které narazí na jiný rumunský celek Targoviste a v dalším kole mohou hrát s pražským Olympem.

Do výše postaveného Poháru CEV nastoupí stříbrný a bronzový tým poslední sezony extraligy volejbalistek – Dukla Liberec a Prostějov. Severočešky se na úvod utkají s polským týmem Radomka Radom. Hanačky mají v této fázi volný los a naskočí až do osmifinále.

Kladno a Karlovarsko se zapojí do mužského Vyzývacího poháru. Tým z Karlových Varů zahájí soutěž proti chorvatskému Osijeku a v případě postupu se může těšit na italskou Civitanovu. Středočeši jsou nasazeni o kolo dál a utkají se o osmifinále s vítězem duelu mezi Sportingem Lisabon a rumunským celkem Zalau.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články