Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Volejbalisté Jihostroje porazili 3:1 Karlovarsko a jsou druzí

České Budějovice Volejbalisté Českých Budějovic porazili v dohrávce 16. kola extraligy 3:1 Karlovarsko. Úřadující čeští mistři se po vítězství dostali díky skóre před svého dnešního soupeře, jenž má navíc odehráno o zápas víc.

Radost volejbalistů Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Do sestavy Českých Budějovic se vrátil univerzál Michal Kriško, trenér ligového nováčka Petr Brom mohl zase využít hráče, kteří jihočeskou palubovku velmi dobře znají (Rojas, Kust, Sukuba). Diváci od začátku aplaudovali skvělým výměnám. Hostům se dařilo podání, Jihostroj byl lepší v útoku. Velmi vyrovnaný první set v koncovce vybojovali Jihočeši.

Druhý set začali lépe domácí, výborným podáním a několika bloky odskočili soupeři a na vítězné vlně dopluli suverénně až do závěru setu (25:16). Západočeši se nevzdali, bojovali o každý míč. Jejich vedení donutilo domácího trenéra Jana Svobodu k výměně nahrávačů. V této fázi setu jako by na Jihostroj padla deka, přestalo se jim dařit. Karlovarsko vydřelo třetí set 26:24.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalu České Budějovice - Karlovarsko

Oživený Jihostroj se poté opět rozjel k výbornému výkonu, čtvrtý set byl plně v jeho režii. Spanilou jízdu ukončil tvrdou ranou Radek Mach. "Hráče musím pochválit. Vyzdvihnu Zapletala, který nás restartoval ve třetím setu. Přečetli jsme nahrávače Karlovarska, dodrželi jsme taktiku. Nejlepším hráčem zápasu byl Kriško, zahrál v pravou chvíli," uvedl domácí trenér Svoboda.

Jeho protějšek Brom se s ním při volbě muže zápasu shodl. "Nejvíc nám ubližoval Kriško, na kterého jsme se chtěli soustředit. On lámal stav," řekl bývalý českobudějovický kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články