Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Volejbalisté jdou po výhře nad Rumunskem zpět do čela skupiny B

Rotterdam - Čeští volejbalisté porazili v utkání Evropské ligy v Rotterdamu Rumunsko 3:0. Tříbodový zisk vynesl svěřence trenéra Stewarta Bernarda zpět do čela tabulky skupiny B.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Zatímco v neděli prohrál oslabený český tým v Jablonci nad Nisou s Rumuny 0:3, dnešní zápas na úvod třídenního turnaje v Nizozemsku měl zcela jiný průběh. Sestava s nahrávačem Ondřejem Boulou opanovala první i druhý set a v třetím dějství ji nevyvedl z míry ani soupeřův náskok 11:6. Jednadvaceti body se blýskl smečař Karel Linz.

V Rotterdamu se Češi utkají ještě s Rakouskem a domácím Nizozemskem, za týden uspořádají závěrečný turnaj základní části Rakušané. Z obou skupin se probojuje do Final Four vítěz a lepší tým na druhém místě, pořadatel má start jistý. Údajně by Evropská liga měla na přelomu června a července vyvrcholit v Turecku.

Utkání skupiny B Evropské ligy volejbalistů v Rotterdamu:

ČR - Rumunsko 3:0 (21, 20, 20)

Sestava a body ČR: Král 6, Boula 6, Hýský 8, Holubec 8, Kriško 7, Linz 21, libero Kopáček - Zajíček, Bartoš 1. Trenér: Bernard. Rozhodčí: Horcholle (Fr.), Arrarte (Šp.). Čas: 81 min. Diváci: 100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články