Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisté Itálie, USA, Brazílie a Srbska mají jistý postup

Volejbalisté domácí Itálie, neporažení Američané, olympijští vítězové z Brazílie a také Srbsko mají jistý postup do třetí fáze mistrovství světa. Zbývající dva účastníci semifinálových skupin budou známi večer.

Američtí volejbalisté
zdroj: Reuters autor: Yves Herman

Již před posledním kolem je jasné, že týmy Itálie, USA ani Brazílie nepřijdou o první místo ve svých osmifinálových skupinách. Srbové zatím vedou nejvyrovnanější skupinu H, ale i kdyby první příčku neudrželi, projdou do bojů o medaile ze druhého místa.

Zápas o všechno čeká obhájce titulu z Polska. Mají o prohru více a ztrácejí na Srby bod, jejich vzájemný duel začne ve Varně ve 19:40. V pátek polský tým našel prvního přemožitele na turnaji v Argentině (2:3) a v sobotu nestačil na Francii, kterou za vítězstvím 3:1 táhnul s 26 body Earvin Ngapeth.

Srbové si poradili 3:0 s Argentinou, jež se musela obejít bez suspendovaného kouče Julia Velasca, neboť byl potrestán za urážlivá gesta po páteční výhře nad Polskem. Postup do Final Six už týmu pod vedením bývalého skvělého nahrávače Nikoly Grbiče neunikne. "Někdy musíte hrát jednoduše a jen se snažit zůstat precizní," řekl kouč Srbska.

Je nám líto, video expirovalo.
Rusové se výhrou nad Itálií přiblížili postupu do semifinále

Vrchol sobotního programu obstarali domácí Italové proti Rusku. Před dosavadní nejvyšší návštěvou letošního šampionátu 12.875 diváků uspěl ruský celek v pátém setu 15:11.

"Bylo obtížné hrát před tak bouřícím davem, ale ustáli jsme tlak a s tím jsem moc spokojený," řekl kouč Sergej Šljapnikov, jenž v červenci vyhrál s Ruskem první ročník Ligy národů. Pokud si úřadující mistři Evropy poradí i s Finskem, budou turnajem pokračovat.

Z osmifinálové fáze ze čtyř skupin postoupí vždy vítězové a dva nejlepší týmy ze druhých míst, což jsou zatím Polsko a Rusko. Vytvoří ještě další dvě skupiny, až pak bude následovat semifinále v Turíně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články