Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté do 21 let skončili na domácím šampionátu patnáctí, zlato berou Poláci

České Budějovice - Reprezentační výběr porazil v posledním utkání Maroko 3:1 a zopakoval triumf nad africkým soupeřem ze základní skupiny. Ostatních šest zápasů svěřenci trenéra Ivana Pelikána v Brně a Českých Budějovicích prohráli, čtyři z nich v pátém setu. Zlato vybojovali Poláci, kteří si ve finále poradili s Kubou hladce 3:0 na sety. Bronz putuje do Ruska po jednoznačném vítězství nad Brazílií.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Polska jsou mistry světa do 21 let

Český tým ale začal loučení s domácím turnajem špatně, hráčům chyběla koncentrace a prohráli první set 19:25. Maročané se prosazovali v útoku, lépe podávali a domácí volejbalisté se probrali z útlumu po několika vystřídáních až ve druhé sadě.

Ke zvratu zavelel zejména ostravský univerzál Matěj Šmídl, jenž byl se 30 body nakonec nejlepším hráčem zápasu. Koncovku druhé sady zvládli Češi 25:23 a pak už potvrdili roli favorita po výsledcích 25:19 a 25:20.

"Byl to těžký ranní zápas. Trvalo nám, než jsme se rozehráli, přičemž Maroko bylo přesnější a preciznější na přihrávce. Pak jsme, zaplaťpánbůh, vystřídali a poté jsme to otočili," hodnotil trenér Pelikán.

"Nejsme poslední, to je asi tak všechno, co k tomu mohu říct. Hra nebyla podle našich představ, ale jsem rád že jsme poslední zápas tohohle družstva za šest let zakončili vítězstvím, i když to nebylo úplně ono," doplnil kapitán a nahrávač Kristián Červinka.

Česko - Maroko 3:1 (-19, 23, 19, 20)

Sestava a body Česka: M. Džavoronok, D. Džavoronok 2, Hudák 7, Indra 3, Vašina 9, Horák 4, libero Kunc - Šmídl 30, Šulc 9, Červinka 3, Suda 2. Trenér: Pelikán.

Finále (Brno): Polsko - Kuba 3:0 (20, 10, 19).

O 3. místo: Rusko - Brazílie 3:0 (16, 16, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články