Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Volejbalisté do 21 let podlehli na světovém šampionátu Itálii až v tie-breaku

České Budějovice – Jak silná je světová konkurence se přesvědčují čeští volejbaloví reprezentanti do 21 let. Ti na mistrovství světa své věkové kategorie startují poprvé od rozdělení republiky a po šesti zápasech mají jedinou výhru. O druhou se snažili v utkání s Italy, ale padli v tie-breaku pátého setu.

Donovan Džavoronok při smeči
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Čeští volejbalisté v turnaji skončí nejlépe třináctí. Svěřenci trenéra Ivana Pelikána dosud přehráli pouze Maroko. Ve druhé fázi šampionátu zůstali ve skupině G v Českých Budějovicích bez vítězství poslední, po pátečním dnu volna se v sobotu utkají s Japonskem. 

Český tým podal proti Italům zlepšený výkon a vyrovnaný duel se lámal až v tie-breaku, který už potřetí v turnaji domácí výběr nezvládl a prohrál 16:18. Měl přitom blízko k vítězství, jenže neproměnil dva mečboly. Dva také odvrátil, ale třetí už ne.

"Už potřetí se nám stalo, že jsme vedli 2:1 a opět jsme nepochopitelně polevili ve čtvrtém setu. Tie-break byl vyrovnaný a zase to bylo o chybičkách. A těch jsme bohužel udělali víc," řekl trenér Pelikán. 

Nejlepším hráčem českého výběru byl Donovan Džavoronok s 21 body, Matěj Šmídl zatížil konto soupeře 14 body.

O medaile si o víkendu v Brně zahrají týmy Polska, Kuby, Brazílie a Ruska.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté do 21 let podlehli na MS Itálii v tiebreaku

O 9. - 16. místo, skupina G v Českých Budějovicích:

Česko - Itálie 2:3 (23, -14, 23, -18, -16)

Sestava a body ČR: M. Džavoronok 2, Mikulenka 5, D. Džavoronok 21, Šmídl 14, Vašina 9, Horák 1, libero Kunc - Šulc, Červinka 1, Hudák 5, Indra 2. Trenér: Pelikán.

Egypt - USA 3:1 (22, -23, 18, 19).

Konečné pořadí: 1. Itálie 8, 2. Egypt 6, 3. USA 2, 4. Česko 2.

Český tým bude hrát o konečné umístění na 13.-16. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články