Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Volejbalisté do 18 let na mistrovství Evropy prohráli až ve finále

Čeští volejbalisté do 18 let potvrdili, že tenhle sport je v Česku na vysoké úrovni. Navázali na úspěchy svých starších kolegů a obhájili stříbro na mistrovství Evropy. Do finále se kadeti dostali potřetí za sebou a až tam tým pod vedením Jana Svobody podlehl celku pořádající Itálie. Ten v Lecce zdolal Čechy ve třech setech 25:23, 25:16 a 25:18.

V roce 2017 parta kolem Marka Šotoly a Lukáše Vašiny vybojovala v Maďarsku senzační a první zlato, o rok později ve Zlíně tým kolem Matyáše Džavoronoka a Jiřího Mikulenky skončil druhý. Na ně v Itálii navázala sestava s kapitánem a libereckým nahrávačem Šimonem Bryknarem.

"Nevyrovnali jsme se s italským servisem, což bylo fatální pro naši hru, která nás jinak zdobila. Stříbrná medaile je ale fantastická," uvedl vedoucí týmu a manažer reprezentací Miloslav Javůrek. "Je to obrovský úspěch a rozhodně se nejedná o samozřejmost. V Evropě je neskutečná konkurence, kluci mají dobře našlápnuto, ale musí neustále a s pokorou pracovat na sobě," dodal v tiskové zprávě.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Stříbro volejbalových kadetů do 18 let na ME

Kapitán Bryknar byl v každém duelu oporou mužstva. "Zahrál vždycky stabilně a k němu se přidal další spoluhráč, který předvedl nadstandard a tím strhnul ostatní. Dařilo se třeba Danielu Fabikovičovi, hodně dobře zahrál Jakub Klajmon, David Kollátor, Richard Struška a mohl bych vyjmenovat základní šestku. Hodně to bylo o kolektivním výkonu," vyzdvihl Javůrek.

Mistrovství Evropy volejbalistů do 18 let v Lecce (Itálie):

Finále: Itálie - Česko 3:0 (23, 16, 18),

o 3. místo: Polsko - Bulharsko 3:1 (21, 27, -23, 23),

další pořadí: 5. Německo, 6. Belgie, 7. Turecko, 8. Bělorusko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články