Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Volejbalisté chtějí o víkendu v Ostravě dotáhnout postup na ME

Ostrava - Vítězstvím na prvním kvalifikačním turnaji ve Vídni nakročili čeští volejbalisté k přímému postupu na mistrovství Evropy 2013. Dílo mohou reprezentanti nyní zdárně dokončit od pátku do neděle v Ostravě. Do turnaje vstoupí v pátek proti Rakousku, v sobotu je čeká Makedonie a boje završí nedělním soubojem s Chorvaty. Tým věří, že domácí publikum jej dotlačí na evropský šampionát.

Čeští volejbalisté
zdroj: ISIFA

O uplynulém víkendu nenašli svěřenci nizozemského kouče Stewarta Bernarda v rakouské metropoli přemožitele. Stejná bilance proti Chorvatsku, Rakousku a Makedonii v Ostravě by jim zajistila postup na finálový turnaj ME v Dánsku a Polsku.

"S výkony jsme naprosto spokojeni. Tři výhry a poměr setů 9:1 jsou nejlepší výchozí pozicí pro turnaj v Ostravě. Navíc jsme zvládli nepříznivý vývoj utkání proti Chorvatsku. Ale nesmíme polevit, čeká nás nový turnaj," řekl Bernard, kterého po Vídni trápily jen zdravotní problémy smečaře Jana Štokra.

Bolesti zad však ustupují a jeden z důležitých mužů Bernardova výběru by v Ostravě neměl chybět. "Zlepšuje se to a měl by nastoupit. V případě, že by to nevyšlo, je výhodou tohoto týmu velká variabilnost. Hráčů, kteří by mohli zastoupit, je dost," tvrdil Bernard.

"Hráčům musím složit velký kompliment za celé období, co spolu jsme. Hodně a tvrdě jsme trénovali a oni se tomu oddali. Když jsem tým převzal na začátku, třikrát jsme prohráli s Francií, teď před kvalifikací jsme ji porazili. Zlepšili jsme se na bloku i na přihrávce, moc si cením pokroku, který hráči udělali," poznamenal Bernard, po jehož příchodu do funkce se několik hráčů vzdalo reprezentace.

"Byla to jejich volba, i když mě to překvapilo. Ale já jsem si byl jistý, že když budeme tvrdě pracovat, výsledek se dostaví. Důležité je, že v týmu jsou pouze hráči, kteří mají ambice se dále zlepšovat. Věřím, že naši společnou práci dotáhneme k postupu na mistrovství Evropy," dodal Bernard. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články