Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalisté chtějí napravit dojem. Proti jsou Korejci

Liberec - Pět porážek zatím mají za sebou ve Světové lize čeští volejbalisté. Tuto šňůru chtějí přetrhnout a zlepšit pošramocený dojem. Svěřence trenéra Zdeňka Šmejkala čekají v pátek a v sobotu Korejci, nad kterými slavili před třemi týdny zatím poslední výhru v soutěži. První ze zápasů sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu, druhý v sobotu od 18:00 exkluzivně na webu ČT sport.

Ilustrační foto

"Jižní Korea je známá šikovností s balonem a minimem chyb. Jejich výkon je navíc podpořen velkou radostí ze hry," řekl kapitán týmu Aleš Holubec před zápasy v liberecké Home Credit Areně. Češi mají z osmi zápasů ve skupině dvě výhry a se čtyřmi body jsou poslední. Stále ale mají šanci dostat se na druhou příčku za suverénní Francii, k tomu ale potřebují porazit dvakrát Korejce i Japonce, a to nejlépe vždy za tři body.

"Náš cíl do letošního ročníku Světové ligy byl nejhůře druhé místo ve skupině, takže pořád máme o co hrát," prohlásil Holubec. "Motivace ve sportu jsou spokojení fanoušci a každá výhra s tak kvalitními soupeři," doplnil. Trenér Šmejkal udělal pro zápasy s Koreou jednu změnu v sestavě. Místo nahrávače Zdeňka Haníka se do týmu vrátil liberecký extraligový mistr Jakub Janouch.

Před týdnem proti Francii volejbalisty podporovala zaplněná hala v Českých Budějovicích a hráči doufají, že stejná atmosféra bude i v Liberci. "Přijďte nás podpořit," vyzval univerzál Jan Štokr, který se proti francouzské obraně blýskl 25 body. "Za atmosféru se lidem odvděčíme body do tabulky," slíbil blokař Holubec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články