Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Českých Budějovic zdolali Příbram v tie-breaku

Liberec/České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli v play-off extraligy šestý zápas za sebou, museli v něm však překonat houževnatý odpor Příbrami. Obhájci titulu v domácím prostředí zvítězili 3:2 a v semifinálové sérii vedou na zápasy 2:0. Nejlepší celek základní části Liberec, který první domácí utkání s Ostravou nečekaně prohrál, vyrovnal stav série jednoznačným vítězstvím 3:0.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČT24

Příbram na jihu Čech dvakrát dotáhla ztrátu jednoho setu, v tie-breaku však domácím favoritům podlehla 11:15. Nahrávač Habr vybojoval esem mečbol, který dokázali Jihočeši proměnit úspěšným blokem.

Polský univerzál Patucha, jemuž se zpočátku nedařilo, nakonec uhrál 31 příbramských bodů. Ocenil ho i kouč Jihostroje Jan Svoboda. "Vydřené vítězství, jsme za něj rádi. Příbram výrazně zlepšila útočnou sílu hlavně na kůlu a k tomu se přidal fantastický výkon Patuchy," řekl.

Příbramský trenér Petr Brom vyzdvihl, že jeho svěřenci dokázali úřadující mistry dostat pod tlak. "Projevila se ale jejich větší útočná síla. My jsme v pátém setu za stavu 11:11 měli problém na přihrávce a toho takový soupeř dokázal využít," poznamenal.

Liberecká Dukla vyhrála úvodní sadu 25:19, ale druhé dějství získala až poté, co odvrátila dva ostravské setboly. Třetí set pak rozhodla série podání domácího smečaře Burrowa, který přišel na servis za stavu 16:17 a jeho dělovkám soupeř nedokázal čelit. Sedm bodů v řadě znamenalo otočení skóre na 23:17. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články