Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Volejbalisté Českých Budějovic v extralize poprvé prohráli

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic v extralize letos poprvé prohráli. Po 17 vítězných zápasech obhájci mistrovského titulu podlehli v domácím prostředí Příbrami 2:3. V čele tabulky mají Jihočeši čtyřbodový náskok před Libercem, Příbram zůstala čtvrtá.

I v říjnu, v prvním vzájemném duelu týmů, které si před sezonou vyměnily trenéry, se hrálo na pět setů. V Příbrami tehdy těsně zvítězili hosté z jihu Čech. Českobudějovická odveta se nesla v podobném duchu. Houževnaté mužstvo Příbrami dvakrát vyrovnalo jednosetový náskok soupeře a v tie-breaku se dokázalo vypořádat v jedné chvíli i se ztrátou pěti bodů.

"Rozhodlo naše fatální selhání v útoku, s takovou úspěšností se těžko vyhrává. Přesto jsme drželi vyrovnanou partii, ale v posledních dvou setech jsme v podstatě už jen dotahovali," řekl České televizi kouč Jihostroje Jan Svoboda.

Příbramský trenér Petr Brom své svěřence chválil za to, jakým způsobem nečekané vítězství vybojovali. "Hráli jsme na riziko, a když nám začalo vycházet, začali jsme věřit. Když jsme v tie-breaku byli nad nimi, už jsem věřil, že to úspěšně dohrajeme," prohlásil Brom.

Je nám líto, video expirovalo.
VK Jihostroj České Budějovice - Volejbalový oddíl Příbram
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články