Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalisté Českých Budějovic uhráli proti Trentinu set

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic prohráli i pátý zápas v Lize mistrů. Obhájci trofeje Trentinu doma podlehli 1:3 na sety. Proti italskému favoritovi, jenž si zajistil postup do další fáze, uhráli alespoň druhý set v soutěži. Trenér Petr Brom se musel obejít bez univerzála Motyse, který laboruje s bolestivě poraněným ramenem. První sadu i bez něj odstartovali domácí velmi dobře, vedli dokonce 7:4. Hosté v nejsilnějším složení ale brzy vývoj otočili.

Aktuálně nejlepší smečař světa Bulhar Kazijskij přitlačil na servisu, Juantorena přidal dělové údery na síti a stav se vyšplhal na 15:18. Set už nezachránil ani příchod zkušeného Pochopa. Razanci hostů nedokázal Jihostroj vzdorovat a brzy prohrával 11:18 i ve druhém dějství. Za stavu 18:24 vše uzavřel pokaženým servisem Čajan.

I ve třetím setu podali hráči českého mistra bojovný výkon. Dařilo se Filovi na postu univerzála, kde zaskočil za Motyse, a Budějovice vedly 17:13. Trentino opět zpřesnilo hru, především Kubánec Juantorena byl k neubránění a set rozhodovala koncovka. V ní se parádními zákroky blýskl libero David Juračka a Jihostroj vybojoval druhý set v soutěži v poměru 25:23. Ve čtvrté sadě Jihočeši neustále dotahovali soupeřův náskok. I tak se ale především nahrávač Sládeček, blokař Mach i smečař Čajan dokázali proti italské obraně prosadit. V závěru setu italský tým potvrdil kvalitu, Juantorena přidal pár exhibičních úderů z velké výšky a domácí odešli poraženi 20:25.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání České Budějovice - Trentino

"Hráčům jsem řekl, že se nesmíme bát. Vzali to zodpovědně, asi jsme soupeře zaskočili, nejspíš čekal lehčí zápas," uvedl kouč Brom. "Všechny zápasy v Lize mistrů hrají v té nejsilnější sestavě, protože jde o každý bod, a takový výkon nečekali," dodal spokojeně. Blokař hostů Emanuelle Birarelli vyzdvihl prostředí, ve kterém se zápas odehrál: "Trumpetisti, muzika, bubny, to byla paráda. Budějovice mají výbornou obranu a my máme navíc obtížný program. Těžko se dokážeme soustředit na všechny zápasy," dodal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články