Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Bulharska a Francie postoupili do čtvrtfinále ME

Karlovy Vary - Ve hře o medaile z volejbalového mistrovství Evropy zůstali po osmifinálových zápasech vedle přemožitelů českých reprezentantů Poláků i Bulhaři, Francouzi a Finové. V Karlových Varech a Vídni tak pokračují všichni tři medailisté z posledního ME, protože obhájce titulu Polsko doplnili i předloni stříbrný tým Francie a bronzoví Bulhaři. Ti v karlovarské aréně vyřadili estonské překvapení jasně 3:0 na sety. Úřadující vicemistři Evropy Francouzi porazili ve Vídni 3:1 Turecko a jako poslední slavili postup Finové, kteří po obrovské bitvě vyřadili Slovinsko.

Bulhaři, kteří do play off postoupili z druhého místa v pražské skupině D, měli utkání s Estonci pod kontrolou. Jen ve třetím setu soupeř "zlobil", vedl o tři body a dotáhli set do koncovky, kterou ale Bulhaři zvládli a za hodinu a čtvrt hry zápas ukončili. V boji o postup do čtvrtfinále se Bulhaři střetnou ve čtvrtek s největšími favority šampionátu Rusy. Ti suverénně vyhráli karlovarskou skupinu, v níž hráli i Češi. Poláci se utkají se Slováky, Francie se Srbskem a Finsko s Itálií.

Francie ve Vídni po snadno vyhraném prvním setu dotáhla druhou sadu k vítěznému konci až v těsné koncovce a třetí ztratila. Ve čtvrtém už ale Francouzi, kteří do play off prošli ze druhého místa v innsbrucké skupině, opět potvrdili roli favorita a mohou se připravovat na duel s bronzovým týmem z MS Srbskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články