Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Volejbalisté budou na dalším turnaji pokračovat v nezměněné sestavě

Praha - Českým volejbalistům se turnaj v Českých Budějovicích příliš nevydařil, když ze tří zápasů dvakrát podlehl. Španělský trenér mužstva Miguel Falasca však nadále hodlá sázet na stejnou dvanáctku hráčů. Na blížícím se turnaji na Slovensku jeho svěřence čeká domácí tým, dále výběr Kuby a Nizozemí.

"Sestava potvrdila v Budějovicích svoje kvality. Tým zápas od zápasu výkonnostně roste a věřím, že v tomhle složení jsme schopni vyhrávat," uvedl Falasca. Češi prohráli s Egyptem 2:3, s Kanadou 1:3 a porazili Čínu 3:1. "Ukázalo se, že máme potenciál, ale stále ještě děláme chyby, které nás stojí body v rozhodujících chvílích. Na tom musíme zapracovat. Máme mladý tým a je před námi ještě dlouhá cesta, ale získali jsme první cenné zkušenosti," řekl Falasca.

Také kapitán Aleš Holubec věří, že je reprezentační tým na vzestupu. "Doufám, že v Bratislavě urveme aspoň jedno nebo dvě vítězství. Jsem přesvědčený, že máme šanci hrát dobře se všemi," uvedl blokař. Nejvíce bodujícím hráčem českého týmu v Českých Budějovicích byl s 51 body univerzál Michal Finger. "Z domácího turnaje jsme se hodně poučili. Postupně budeme eliminovat minely, které nám způsobily prohry v koncovkách," konstatoval.

Volejbalisté se v Bratislavě nejdříve utkají s Nizozemskem, v pátek s Kubou a nakonec se Slováky. "Všechny země mají velmi silný tým, takže pro nás v příštím turnaji nebude jednoduchý žádný zápas," poznamenal Falasca.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články