Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalisté budou hrát Evropskou ligu, ženy pořádají Final Four

Praha – Čeští volejbalisté si po pěti letech zahrají v Evropské lize, jejíž úvodní ročník v roce 2004 vyhráli. V základní skupině se v květnu a v červnu střetnou s týmy Turecka, Nizozemska, Rumunska a Rakouska. Ženy mají za soupeře výběry Nizozemska, Izraele a Řecka a jistotu účasti ve Final Four, které se bude hrát na počátku července v Karlových Varech. Oba reprezentační výběry jsou momentálně bez trenérů. Ti vzejdou na počátku února z výběrového řízení, které svaz vypsal.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Evropská volejbalová konfederace CEV přistoupila ke změně herního modelu, letos se bude hrát opět turnajovým systémem. Každá země v základní části hostí jeden čtyřčlenný turnaj, v pětičlenných skupinách bude tudíž vždy jeden z týmů odpočívat.

V mužské kategorii bude Česko pořádat třetí turnaj od 8. do 10. června, o týden dříve budou reprezentanti naopak chybět v Turecku.

Volejbalistky, které loni postoupily do Final Four a skončily čtvrté, budou hrát v domácím prostředí na úvod soutěže od 1. do 3. června. Bez ohledu na výsledky v základní skupině mají Češky díky pořadatelství závěrečného turnaje jistotu účasti v semifinále.

Rozlosování Evropské ligy:

Muži:

Skupina A: Slovensko, Španělsko, Řecko, Izrael, Dánsko.

Skupina B: ČR, Turecko, Nizozemsko, Rumunsko, Rakousko.

Ženy:

Skupina A: Srbsko, Španělsko, Rumunsko, Maďarsko.

Skupina B: Turecko, Francie, Bulharsko, Švýcarsko.

Skupina C: ČR, Nizozemsko, Izrael, Řecko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články