Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Volejbalisté Budějovic vyhráli i druhý duel semifinále, Lvi sérii vyrovnali

Zatímco úvodní duel nabídl pětisetové drama, druhé utkání semifinále extraligy mezi volejbalisty Českých Budějovic a Liberce bylo jasnou záležitostí. V obou případech slavili Jihočeši, kteří po triumfu 3:0 vedou v sérii 2:0 na zápasy a jsou jeden triumf od postupu. V souboji pražských Lvů a Karlovarska je naopak vyrovnáno, když tým z hlavního města svého soka zdolal 3:1 na sety.

V předchozích 11 vzájemných extraligových duelech Liberce s Jihočechy pokaždé uspěl domácí tým, dnes však českobudějovické mužstvo tuto tradici rozmetalo. Předloňští mistři pustili Duklu do vedení vždy jen na krátkou dobu a po 87 minutách hry proměnil Casey Schouten mečbol esem. Devětatřicetiletý univerzál Filip Rejlek pomohl hostům 18 body, do hry přitom přišel jako náhradník až v druhé sadě.

Lvi, kteří jasně prohráli úvodní zápas, nezačali dobře ani doma. První set ztratili osmibodovým rozdílem, v druhém už prohrávali 10:16. Jenže pak se tým trenéra Tomáše Pomra rozjel a favorizovaným vítězům základní části nasázel deset es.

Jedním ze strůjců obratu byl srbský smečař Stefan Skakič. "Skakič změnil atmosféru na hřišti a potom jsme hráli, jak si přejeme hrát - v nasazení. To je základ všeho, základ úspěchu. Přepnuli jsme do jiného módu, hráli jsme bojovně a přenášeli jsme naši sílu na druhou stranu," řekl kouč Pomr.

Lvi zdolali Karlovarsko letos poprvé. "Hlavně jsme je porazili jako tým a je to strašně důležité. Vyrovnali jsme sérii a ještě jednou se vrátíme do Prahy, kde jsme silní," dodal Pomr. 

Třetí zápasy se hrají v neděli v Českých Budějovicích a v Karlových Varech.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Budějovic porazili Liberec i v druhém semifinále

Výsledky semifinále play-off volejbalové extraligy mužů:

Liberec - České Budějovice 0:3 (-21, -22, -22)

Nejvíce bodů: M. Kriško 14, T. Kriško 12, Šulista 10 - Rejlek 18, Michálek 12, Todua 10. Stav série: 0:2.

Lvi Praha - Karlovarsko 3:1 (-17, 23, 14, 22)

Nejvíce bodů: Mihajlovič 21, Smith a Skakič po 12 - Vašina 17, Wiese a Indra po 8. Stav série: 1:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články