Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté Budějovic opět vyhráli, Liberec semifinále srovnal

České Budějovice - Volejbalisté Českých Budějovic jsou v polovině cesty do finále extraligy, porazili Příbram 3:0 a mají na kontě už dvě vítězství. Ve druhém semifinále porazil Liberec Ostravu také 3:0 a srovnal stav série na 1:1.

Volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: David Veis

Jihočeši povzbuzeni vítězstvím v prvním duelu vlétli do zápasu jako velká voda. Trenér hostů Petr Brom sáhl dokonce k výměně nahrávačů. V druhém setu nepomohlo ani nasazení příbramského smečaře Böhma, odchovance Jihostroje, rozjetý českobudějovický celek znovu kraloval.

"Hráči začali agresivně a s velkou vervou, začátek byl dobrý. Rozdíl v prvním setu byl veliký," pochvaloval si kouč Jihočechů Jan Svoboda. Úvod zápasu považoval za klíčový i Brom. "Byli jsme pod tlakem, soupeř téměř nechyboval, měli jsme potíže s přihrávkou," uznal. "Když jsme šli do rizika, Budějovice to dokázaly odvrátit," gratuloval soupeři.

Naopak v Liberci domácí zlepšeným výkonem srovnali sérii. S výjimkou vyrovnaného druhého setu se hrálo výhradně podle domácích not. "Dnes jsme vyhráli naprosto zaslouženě, na rozdíl od včerejška jsme se koncentrovali na celý zápas," řekl liberecký trenér Michal Nekola. "Mnohem lépe jsme podávali, což se zákonitě projevilo i na obraně," dodal.

Ostravský kouč Zdeněk Šmejkal uznal, že na soupeři byla patrná větší touha po vítězství než na jeho týmu. "My se asi uspokojili včerejším vítězstvím, ale takhle se play-off nehraje. Jsem zklamaný, nebyli jsme schopni nic ubránit a také servis nestál za nic. Myslím si, že jsme měli na to tady Liberec dvakrát porazit, proto jsem zklamán," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články