Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalisté Bělgorodu potvrdili roli favorita a slaví triumf v Lize mistrů

Ankara (Turecko) – Čekání tureckých celků na triumf ve volejbalové Lize mistrů pokračuje. Hráči Halkbanku Ankary nezvládli finálový duel na vlastní palubovce proti favorizovanému Bělgorodu a prohráli 1:3 na sety. Ruský celek nejprestižnější klubovou soutěž ovládl potřetí v historii. Bronz slaví volejbalisté Jastrzebie, kteří stejným poměrem porazili Kazaň.

Volejbalisté Bělgorodu slaví triumf v Lize mistrů
zdroj: ČT sport

Bělgorod se v základní skupině utkal s českými mistry z Ostravy a oba zápasy vyhrál 3:0. V sobotním semifinále vyřadil tým se čtveřicí olympijských vítězů včetně 218 cm vysokého blokaře Muserského ruské rivaly z Kazaně 3:1, ve finále si stejným poměrem poradil i s domácím mužstvem. Halkbank, posílený bývalými hvězdami italské ligy Kazijským nebo Juantorenou, nicméně postupem do finále dosáhl největšího tureckého úspěchu v historii Ligy mistrů.

Třetí skončil polský klub Jastrzebie se slovenským nahrávačem Michalem Masným, jenž hrával i v české extralize, čtvrtá byla Kazaň. Tento ruský celek se do Final Four probojoval počtvrté za sebou a pokaždé v něm obsadil jinou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Halkbank Ankara - Belogorje Belgorod

Volejbalová Liga mistrů v Ankaře:

Finále: Bělgorod - Halkbank Ankara 3:1 (18, -22, 16, 25),
o 3. místo: Jastrzebie - Kazaň 3:1 (21, -20, 17, 23).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články