Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V tahaných deblech rozhodly o titulu zkušenosti Muroně s Haníkem

Tahané debly? V téhle speciální české volejbalové disciplíně se už poněkolikáté bojovalo o tuzemské tituly a už poosmé byli nejúspěšnější Jan Muroň se Zdeňkem Haníkem. Hřiště devět krát devět metrů a povolení hrát nečisté údery míč směrem dolů v podstatě hodit. To jsou základní specifika v této nepříliš známé volejbalové disciplíně. Pro svou dynamiku jsou populární i mezi extraligovými volejbalisty, kteří si turnaji zpestřují letní přípravu.

Volejbal
zdroj: ČT4

Ve finále se nakonec potkali současní extraligoví hráči s těmi bývalými. Mladá dvojice Jan Pražák - Martin Licek nakonec podlehla svým zkušenějším předchůdcům v brněnském extraligovém dresu Muroňovi s Haníkem. Pro které to byl už osmý deblový titul.

Jan Pražák, blokař poražené finálové dvojice, přiznal, že scházela zkušenost. "Je to jiné v úderech. Tady se nesmečuje, nahrávky musejí být přesné a na bloku se dá sáhnout až k soupeři," vysvětluje specifika. "Oni to znají víc, některé ty momenty jsou pro ně jednodušší uhrát než pro nás," dodal.

Haník za vítěznou dvojici přitakal. "Asi to bude tím, protože já jsem toho, moc jsem toho za poslední rok neodtrénoval a byl jsem překvapený, moc jsem tomu nevěřil," konstatoval po dalším triumfu.

Je nám líto, video expirovalo.
MČR v tahaných deblech ovládli Muroň s Haníkem

Hlavní zprávy

Nejčtenější články