Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V souboji neporažených Prostějov přehrál Ostravu a jde do čela tabulky

V dohrávce třetího kola volejbalové extraligy žen se střetly týmy se stoprocentní úspěšností. První porážku nakonec utržila Ostrava, která podlehla Prostějovu na jeho palubovce 1:3 na sety po výsledku 15:25, 23:25, 25:22 a 16:25. Obhájkyně titulu tak jdou po třetí výhře v sezoně do čela celkového pořadí před KP Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Prostějova si poradily s Ostravou a zůstávají neporažené

Ostravské svěřenkyně reprezentačního trenéra Zdeňka Pommera v předchozích dvou zápasech neprohrály ani set, v Prostějově však podlehly v úvodní sadě jednoznačně 15:25. Pak se hra vyrovnala, ale hostující celek v druhém setu nezvládl koncovku a po snížení na 1:2 už v závěrečném dějství soupeřkám opět nestačil.

Trenér vítězek Miroslav Čada prohlásil, že jeho tým odehrál dva sety dobře a dva špatně. "Špatně jsme tam bránili Kojdovou, ale zejména jsme špatně útočili. Do druhého setu jsme nastoupili v útoku s určitou laxností, některé hráčky ztratily jistotu a hráli jsme to pak příliš opatrně," řekl.

Ostravský kouč Pommer uvedl, že jeho svěřenkyně nastoupily proti mistryním se zbytečným respektem. "To se projevilo hlavně v množství zkažených servisů, čtvrtý set pak byl podobný. Ale v druhém a třetím byly momenty, kdy jsme soupeře zatlačili," dodal Pommer.

Uniqa extraliga volejbalistek - 3. kolo:

Prostějov - Ostrava 3:1 (15, 23, -22, 16) Nejvíce bodů: Horká 21, Emontsová 17, Herelová 9 - H. Kojdová 21, Makauskaiteová a Nachmilnerová po 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články