Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Římě jsou Perušič se Schweinerem v osmifinále, ženské páry prohrály

Výborný start do finále Světového okruhu mají za sebou Ondřej Perušič a David Schweiner. Český pár si po dvou vítězstvích bez ztráty setu zajistil přímý postup do osmifinále. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou naopak svůj úvodní zápas na římském finále prohrály a budou se zachraňovat. Nestačily na americký pár Kerri Walshová Jenningsová a Brooke Sweatová. Prohrály také Michaela Kubíčková spolu s Michalou Kvapilovou, které podlehly švýcarským favoritkám Nině Betschartové, Tanje Hüberliové.

Perušič se Schweinerem zdolali na úvod bojů v základní skupině D ruskou dvojici Nikita Ljamin, Taras Myskiv po setech 21:19 a 21:13. Ve večerním utkání v italské metropoli pak Češi nedali šanci čtvrtému nasazenému páru Alison, Álvaro Filho z Brazílie a zajistili si vítězství ve skupině a tím i osmifinále. Perušič se Schweinerem vyhráli jasně 21:11, 21:14 a olympijského vítěze a bývalého mistra světa Alisona porazili stejně jako při cestě za životním stříbrem na červnovém turnaji v Ostravě, kde s favorizovanými Brazilci bojovali tři sety.

Sluková s Hermannovou, které o víkendu v Brně získaly první společný český titul, si loni z finálového turnaje seriálu v Hamburku odvezly stříbro. Nyní v Římě startují až jako 22. nasazený pár. Chybí jim body z mistrovství světa, kde nemohly kvůli zranění Slukové startovat.

Trojnásobné olympijské vítězce i trojnásobné mistryni světa Walshové se Sweatovou podlehly v prvním setu těsně 20:22, ve druhém 17:21. O postup do play-off budou české jedničky hrát v pátek proti Japonkám Miki Išiiové a Megumi Murakamiové.

Kvapilová s Kubíčkovou ve slavném areálu Foro Italico prošly náročnou kvalifikací a nyní prohrály 14:16 v rozhodující sadě s nasazenými pětkami Hüberliovou a Betschartovou. K postupu potřebují vyřadit Číňanky Wang Fan, Sia Sin-i.

Finálový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Římě:

Muži:

Skupina D: Perušič, Schweiner (13-ČR) - Ljamin, Myskiv (20-Rus.) 2:0 (19, 13), Perušič, Schweiner - Alison, Álvaro Filho (4-Braz.) 2:0 (11, 14).

Ženy:

Skupina E: Betschartová, Hüberliová (5-Švýc.) - Kubíčková, Kvapilová (28-ČR) 2:1 (-18, 17, 14).

Skupina F: Sweatová, Walshová Jenningsová (11-USA) - Hermannová, Nausch Sluková (22-ČR) 2:0 (20, 17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články