Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V nominaci na Grand Prix zatím chybí kapitánka Havlíčková

Praha - Kvůli problémům s kolenem zatím chybí kapitánka volejbalové reprezentace Aneta Havlíčková v užší nominaci na světovou Grand Prix. Sedmadvacetiletá univerzálka, hrající za Lokomotiv Baku, bude proto chybět v Brně na soustředění národního týmu.

Aneta Havlíčková
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"V širší nominaci na Grand Prix Aneta figuruje, ale teď s týmem nezačne soustředění, protože ještě doléčuje koleno. Budeme se s ní před turnajem v Rusku domlouvat, jak na tom bude," řekla manažerka týmu Michaela Procházková.

V nominaci italského kouče českého týmu Carla Parisiho je 17 jmen. Nechybějí mezi nimi smečařka Helena Havelková, která letos hrála s italským celkem Busto Arsizio finále Ligy mistryň, či nahrávačka Pavla Vincourová. "Jsou tam také nové hráčky z extraligy. Uvidíme, jestli se prosadí do sestavy," doplnila Procházková.

Češky zahájí přípravu v Brně o nadcházejícím víkendu. První prověrkou Parisiho výběru bude turnaj v Rusku, na který volejbalistky odletí 15. června.

První turnaj Grand Prix odehrají reprezentantky v Chorvatsku od 3. do 5. července a ke druhému poletí do Bulharska, kde se bude hrát 10. až 12. července. Za soupeřky ve druhé divizi GP mají Argentinu, Chorvatsko, Nizozemsko, Portoriko a Bulharsko.

Nominace volejbalistek na Grand Prix 2015:

Nahrávačky: Pavla Vincourová (Scandicci/It.), Marie Kurková (Olymp Praha), Lucie Smutná (Soverato/It.).

Smečařky: Helena Havelková (Busto Arsizio/It.), Andrea Kossányiová, Barbora Gambová (obě Prostějov), Michaela Mlejnková, Eva Hodanová (obě Olymp), Michala Kvapilová (Postupim/Něm.), Marie Toufarová (KP Brno), Tereza Vanžurová (Scandicci/It.).

Blokařky: Barbora Purchartová (Charleroi/Belg.), Nikol Sajdová (Postupim/Něm.), Veronika Trnková (Olymp), Veronika Závodná (Frýdek-Místek).

Libera: Veronika Dostálová (Olymp), Šárka Melichárková (SG Brno). Trenér: Carlo Parisi (It.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články