Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V extralize volejbalistek i volejbalistů hráli prim favorité

Praha - Volejbalisté Českých Budějovic po nedávné první porážce v sezoně tentokráte další bodovou ztrátu nedopustili. Ve 14. kole extraligy porazili doma Kladno 3:0, i když byli hosté několikrát blízko k zisku alespoň setu. O čtyři body zpět je na druhém místě mistrovský Liberec, který dokráčel k výhře v Příbrami také ve třech setech, v závěsu se drží Karlovarsko a Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Dukly neztratili v Příbrami ani set

Jihostroj v pondělí nedotáhl do vítězného konce slibně rozehraný zápas v Liberci, dnes narazil na dobře hrající Kladno, ale v těžkých chvílích domácím pomohli i hráči z lavičky. "Bylo to vydřené vítězství. Zdálo se mi, že v útlumu byl nahrávač Filip Habr, ale znovu, jako už několikrát v sezoně, nám pomohl Kristián Červinka," řekl kouč vítězů Jan Svoboda.
 
Liberec uspěl v Příbrami i díky čtrnácti bodovým blokům a dobře se naladil na čtvrteční domácí loučení s Ligou mistrů proti belgickému Roeselare.

Vedoucí kvarteto neztratilo v extralize žen ani sadu

Všechny čtyři týmy z horní poloviny tabulky extraligy volejbalistek v 16. kole jasně vyhrály. Sedminásobné domácí mistryně z Prostějova kralovaly ve Frýdku-Místku, druhá Ostrava nenechala KP Brno ani set a výsledkem 3:0 uspěly i Přerov ve Šternberku a Olomouc v Brně proti tamnímu družstvu SG, nejslabšímu celku ligy.

V prostějovské sestavě dostaly šanci hráčky, které nezasáhly ve čtvrtek do pohárového semifinále. I tak neměl favorit nejmenší potíže. V jeho dresu už chyběla chorvatská smečařka Mira Topičová, s níž se klub na začátku tohoto týdne rozloučil. Důvody byly dva.
 
"Za prvé už určitě skončíme čtvrtí ve skupině Champions League, tím pádem nemůžeme postoupit do play-off ani do čtvrtfinále CEV Cupu a tím pádem bude rozumnější ve zbytku sezony ušetřit nějaké finanční prostředky, myslet ekonomicky. Za druhé pak jde také o herní vytížení našich mladších perspektivních smečařek Matienzové a Gambové," vysvětlil na klubovém webu kouč Prostějova Miroslav Čada.
 
Ostrava, jediný přemožitel Prostějova v této sezoně, se oklepala z prohry v minulém kole v Praze na Olympu a díky kvalitnímu servisu porazila doma Brno. "Našly jsme herní klid po prohře s Olympem. Ale je pořád co vylepšovat," řekla kapitánka Iva Nachmilnerová.
 
Dvě kola před koncem základní části Ostrava soupeří s Olomoucí o druhé místo, Olymp s Přerovem zase o čtvrté. Prostějov už má jistotu, že půjde do play-off z první příčky.

Uniqa extraliga volejbalistů - 14. kolo: Příbram - Liberec 0:3 (-22, -19, -22), Ústí nad Labem - Ostrava 2:3 (21, -18, -18, 24, -12), Brno - Odolena Voda 3:2 (-22, 19, 12, -22, 15), České Budějovice - Kladno 3:0 (31, 19, 24), Karlovarsko - Zlín 3:0 (20, 10, 21), Benátky nad Jizerou - ČZU Praha 3:0 (16, 17, 27).

Uniqa extraliga volejbalistek - 16. kolo: Frýdek-Místek - Prostějov 0:3 (-9, -10, -19), Ostrava - KP Brno 3:0 (18, 11, 15), Šternberk - Přerov 0:3 (-13, -12, -20), SG Brno - Olomouc 0:3 (-12, -9, -9).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články