Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Už jednou je zaskočili a rádi by zas. Volejbalisté Budějovic přivítají v LM Fenerbahce

V prosinci se postarali o velké překvapení, když si z palubovky Fenerbahce odvezli první vítězství v ročníku Ligy mistrů. Nyní českobudějovičtí volejbalisté přivítají tureckého soupeře na domácím hřišti a podobný úspěch touží zopakovat. Tuší ale, že favorit se bude chtít pomstít. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 16:50.

"Předpokládám, že Turci budou chtít napravit ztrátu, kterou utrpěli na domácí půdě. Očekávám znovu vyrovnaný, dramatický a hodně zajímavý zápas. Budeme chtít zopakovat výkon z utkání v Istanbulu," řekl kapitán a reprezentační blokař Radek Mach.

Jihostroj má po čtyřech kolech ve skupině A právě dva body z Istanbulu a za italským tandemem Civitanova, Trentino výrazně zaostává i Fenerbahce. Z každé z pěti skupin postoupí vítěz, ve čtvrtfinále je doplní tři týmy z druhých míst.

Ve dvojzápase s Civitanovou českobudějovičtí hráči předvedli bojovný výkon a obhájci trofeje v obou případech vzali set. Jen Trentinu vzdorovat nedokázali a právě s tímto klubem příští týden ve své hale ve Stromovce elitní soutěž zakončí.

Lídrem Fenerbahce je nizozemský univerzál Wouter Ter Maat, který je pátým nejvíce bodujícím hráčem Ligy mistrů. V prosincovém zápase dal Jihočechům 22 bodů. Ze sestavy českých šampionů jsou nejproduktivnější univerzál Filip Křesťan a smečař Petr Michálek, druhý diagonální hráč Marek Šotola přišel kvůli zranění o dva zápasy.

Konfrontaci s evropskou elitou si Šotola po vyléčení natrženého stehenního svalu užívá. Před dvěma týdny v Itálii nasázel nejlepšímu klubu světa Civitanově 20 bodů. "Myslím, že to z naší strany není žádný velký propadák a nemáme se za co stydět. Vzhledem k tomu, že právě poslední dva zápasy hrajeme doma, tak bychom se mohli ještě zlepšit," řekl Šotola iDNES.cz.

Ani čeští krajánci do čtvrtfinále Ligy mistrů pravděpodobně neprojdou. Reprezentační kapitán nahrávač Jakub Janouch s Friedrichshafenem v úterý prohrál zřejmě klíčovou bitvu v Roeselare (1:3) a v tabulce je na třetím místě. Francouzské Tours s Adamem Bartošem a Matyášem Demarem skupinu D uzavírá.

Bez klopýtnutí zatím soutěží proplouvá polský Kedzierzyn-Kožle, neboť v pěti zápasech neztratil ani set.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články