Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Univerzálka Orvošová mění dres, bude hrát s Kossányiovou za Bielsko-Bialou

První zahraniční angažmá v kariéře má před sebou reprezentační univerzálka Gabriela Orvošová. Devatenáctiletá hvězda domácí volejbalové scény míří z Olomouce do polského Bielsko-Biale a znovu se sejde v jednom klubu se smečařkou Andreou Kossányiovou.

Gabriela Orvošová v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Předloni coby sedmnáctiletá nakoukla poprvé do národního týmu a při loňském triumfu v Evropské lize už byla první univerzálkou. S Olomoucí slavila před rokem stejně jako Kossányiová ligový titul i Český pohár, v této sezoně přerušené pandemií koronaviru byl tým z Hané druhý za brněnskými Šelmami. Na play-off už nedošlo.

"Díky, Olomouci. Jsem ráda, že jsem s těmito lidmi mohla strávit spoustu času, a jsem jim vděčná za všechno. Teď se těším na nové zkušenosti," uvedla Orvošová.

Přestup do polské nejvyšší soutěže vnímá jako další krok v kariéře. "Bude to o něco lepší liga než v Česku a doufám, že se nám sezona vydaří. Těším se na to," dodala.

O služby české reprezentantky stály i kluby ve Francii či v Maďarsku. Relativně brzy mohla odejít také do vysněné Itálie. "Chtěla bych ale jít postupně. V Bielsku bych měla hrát v základní sestavě, takže to bude lepší."

Pro polský celek rozhodl i fakt, že se na palubovce sejde s Kossányiovou. "Myslím, že je to výhoda. Nějaká sehranost tam určitě zůstala a pomůže mi to," konstatovala Orvošová.

"Z české ligy to bude skok, ale zjistí, jak to chodí v zahraničí, a může to pro ni být dobrá přestupní stanice," řekla Kossányiová.

Ve stopách Horké či Šmídové

"V Gabriele vidím velký potenciál. Je to všestranná hráčka, která hrála výborně v české lize. Polská liga bude dalším krokem v její kariéře a věřím, že u nás uspěje stejně dobře jako kdysi Helena Horká," připomněl kouč Bielsko-Biale Bartlomiej Piekarczyk další českou volejbalistku, jež v tomto klubu prožila úspěšné angažmá.

Minulou sezonu v dresu Bielsko-Biale zahájila i nahrávačka a kapitánka reprezentace Pavla Šmídová, ale v prosinci smlouvu ukončila kvůli těhotenství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články