Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ukrajinci senzačně vyřadili Nizozemce. Do čtvrtfinále MS prošli i volejbalisté Francie

Ukrajina se postarala o dosud největší překvapení mistrovství světa volejbalistů. V osmifinále vyřadila dokonce hned ve třech setech Nizozemce. O vylepšení svého maxima se Ukrajina pokusí ve středečním čtvrtfinále opět v Lublani proti domácím Slovincům, úřadujícím vicemistrům Evropy. Splnit roli favorita neměla snadné Francie, která porazila Japonsko 3:2 a odvracela mečbol soupeře – nyní je čeká Itálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Ukrajinci senzačně vyřadili Nizozemce a jsou ve čtvrtfinále MS volejbalistů

Ukrajinci v červnu nestačili na české volejbalisty a v semifinále Evropské ligy jim podlehli 2:3. Nyní však vyřadili Nizozemce s obávaným univerzálem Nimirem Abdelem-Azizem a v žádném ze tří setů je nepustili přes 19 bodů.

Abdel-Aziz skončil na deseti bodech. Ukrajinci předvedli 12 bodových bloků, pět es a v čele s kapitánem Olehem Plotnyckým se radovali z postupu už po 68 minutách hry.

"Mám slzy na krajíčku, protože vítězství je teď pro naši zemi tak důležité," řekl Plotnyckyj s připomínkou ruské invaze, jež začala v únoru. Kvůli ní byla tradiční velmoc Rusko z volejbalového šampionátu vyloučena, přišla o pořadatelství a nahradila ji právě Ukrajina.

"Je to úžasné. A výsledek naší společné práce za posledních pět let. Nizozemsko je tak silný tým, ale my dnes hráli fantasticky. Jsem rád, že budeme hrát proti Slovinsku, diváci mu bouřlivě fandí a to vyburcuje i nás," dodal Plotnyckyj.

Ukrajina zabrala páté místo ve čtvrtfinále po Slovincích, polských obhájcích titulu, Američanech a Italech. O zbývající se utkají Francie s Japonskem a v úterý dvojice Srbsko - Argentina a Brazílie - Írán.

Mistrovství světa volejbalistů - osmifinále v Lublani:

Ukrajina - Nizozemsko 3:0 (16, 19, 18), Francie - Japonsko 3:2 (17, -21, 24, -22, 16).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články