Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

U volejbalové reprezentace žen skončil trenér Pommer

Zdeněk Pommer skončil v roli kouče reprezentace volejbalistek. Po neúspěšné kvalifikaci na mistrovství Evropy ho odvolala správní rada Českého volejbalového svazu. Češky se na šampionát nedostaly poprvé po čtrnácti letech.

Zdeněk Pommer
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Pommerův nástupce by mohl být podle svazového webu znám do měsíce. "Pracujeme na možných variantách obsazení pozice hlavního trenéra, o čemž bychom chtěli v horizontu jednoho měsíce rozhodnout," uvedl předseda volejbalistů Marek Pakosta.

"Nový trenér bude mít za primární cíl postup na Evropu v roce 2021. Letos se zúčastníme Evropské ligy a olympijské kvalifikace a do obou soutěží půjdeme s maximální vůlí uspět," dodal manažer reprezentací Miloslav Javůrek.

Zdeněk Pommer mladší nastoupil k národnímu týmu v únoru 2016 jako asistent Alexandera Waibla. Německý kouč ale koncem září odstoupil a Pommer tým převzal. Po zvládnuté baráži pak na ME 2017 volejbalistky vypadly v osmifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalový svaz odvolal Pommera od reprezentace žen

V kvalifikaci na letošní šampionát starého kontinentu Češky neuspěly. V konkurenci severských rivalů skončily ve skupině na nepostupovém třetím místě.

Ačkoli se na ME v Turecku, Maďarsku, Slovensku a Polsku představí nově 24 týmů místo dosavadních 16, Češky budou poprvé od roku 2005 chybět.

"Platí, že odpovědnost za výsledek nese trenér, a faktem je, že jsme nepostoupili na šampionát, což byl jeden z cílů reprezentace pro letošní rok. A byl bezesporu reálný," uvedl Pommer v lednu při hodnocení kvalifikace. "Když se podívám zpět, stojím si za rozhodnutími, která jsem udělal, včetně všech nominací," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články