Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

U volejbalistek Prostějova skončil Goga, nahradil ho Čada

Prostějov - Trenér Peter Goga skončil na lavičce volejbalistek Prostějova. Do konce sezony klub povede Miroslav Čada, který působil u družstva až do loňska a s týmem získal osm mistrovských titulů. Goga zůstává v klubu v roli sportovně-technického manažera klubu.

Peter Goga sleduje zpovzdálí útok volejbalistek Prostějova
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Doposud dominantní klub českého ženského volejbalu chce změnou kouče zkonsolidovat tým po nedávných neuspokojivých výsledcích před závěrečnou fází sezony," uvedl klub. "Věřím, že tým má na víc, než v současné době předvádí. Máme kvalitní hráčky. Je to také o psychice. Všichni máme jediný cíl, kterým je zisk titulu," řekl Čada.

Trenérská změna je reakcí na poslední výsledky českých mistryň, které v minulých dvou týdnech utrpěly nečekané porážky s domácími soupeři. Nejprve Prostějov prohrál v extralize doma s Olomoucí, výsledkem 2:3 stejnému týmu podlehl ve finále Českého poháru a poté si připsal další pětisetovou porážku v Ostravě.

Je nám líto, video expirovalo.
Čada se vrátil na místo činu, v Prostějově touží opět vítězit

"Vítězství v Českém poháru bylo jedním z cílů, který se nepodařilo naplnit. V tomto zápase bylo vidět, že si naše hráčky nevěří. Chceme nyní kromě vylepšení psychické stránky změnit některé herní činnosti," uvedl Čada.

Třiašedesátiletý Čada vedle osmi mistrovských titulů přivedl Prostějov ke stejnému počtu vítězství v Českém poháru a čtyřem prvenstvím v Česko-slovenském poháru. Pět dalších titulů získal před příchodem do Prostějova s týmem KP Brno.

Loni v červnu skončil na vlastní žádost v Prostějově s trénovaním a zůstal v klubu konzultantem s poradním hlasem. Goga je v hanáckém celku od jeho vzniku před deseti lety, do trenérské funkce se přesunul z pozice sportovního ředitele.

V úvodu sezony nezvládly hráčky Prostějova kvalifikační zápasy o Ligu mistryň. Ve druhé nejvyšší evropské soutěži Poháru CEV skončily ve třetím kole po dvou prohrách se Stuttgartem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články