Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

U českých volejbalistek zůstane trenér Pommer

Praha - Hlavním trenérem českých volejbalistek zůstane Zdeněk Pommer. Kouč ostravského extraligového klubu už reprezentaci dočasně vedl od konce září po odstoupení německého trenéra Alexandera Waibla, nyní s vedením svazu uzavře smlouvu na dva roky s opcí. "Jsem rád, že jsme se s vedením volejbalového svazu po postupu na evropský šampionát domluvili na další spolupráci," uvedl Pommer.

Pod Pommerovým vedením zvládly české volejbalistky barážové dvojutkání se Slovenskem a postoupily na mistrovství Evropy 2017. Dvaačtyřicetiletý Pommer by měl smlouvu podepsat v nejbližších dnech.

Nyní se chystá sestavit nový realizační tým a čekají jej jednání s hráčkami. "Mým hlavním úkolem bude vytvořit tým s pozitivním duchem, ve kterém bude mít každý chuť pracovat sám na sobě a současně i pro všechny. Pro takové hráčky, samozřejmě i s patřičnou hráčskou formou, budou dveře do reprezentace otevřené," dodal.

Pommerovou výhodou je, že už u reprezentace působil v roli asistenta a dokonale zná prostředí i hráčky. "Po rezignaci trenéra Waibla dokázal tým probudit a vytáhnout z krize. Proto byl naší volbou číslo jedna právě on. Věříme, že vytvoří kolem sebe na hřišti i na lavičce fungující týmy, které si sednou nejen profesně a herně, ale i lidsky," řekl vedoucí seniorských reprezentací Jakub Novotný.

České volejbalistky se na zářijovém mistrovství Evropy střetnou v základní skupině D v ázerbájdžánské Gandže se Srbskem, Nizozemskem a Belgií. Vedle evropského šampionátu je v příštím roce čekají také turnaje světové Grand Prix a kvalifikace mistrovství světa v Polsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články