Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Turnaje kvůli koronaviru odpadají a Nausch Slukové s Hermannovou se komplikuje cesta na OH

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová jsou připravené naskočit do turnajů a stvrdit svůj postup na olympijské hry. Plány jim ale komplikuje koronavirus.

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Nausch Sluková a Hermannová mají nakročeno na druhou společnou olympiádu ze světového žebříčku. Z toho se má počítat dvanáct nejlepších výsledků za dva roky, jenže Češky jich mají vinou zranění zatím zapsaných deset.

Jejich rakouský trenér Simon Nausch měl vymyšleno, co potřebuje jeho pár uhrát, aby měl účast na hrách zajištěnou. "Z devíti turnajů by měly stačit dva dobré výsledky do desítky a bude to v pohodě," kalkuloval.

Jenže epidemie koronaviru jeho strategii mění. Mezinárodní federace FIVB už zrušila či odložila dubnové turnaje v Číně a jeden nově zařazený v Singapuru. Nejistá je akce v Moskvě a z devíti plánovaných turnajů najednou zůstávají jen čtyři.

"Je to velmi složitá situace," uvedl Nausch. "Náš sport obnáší hodně cestování, což je komplikace. Jsme ve vyčkávací fázi. Nesmíme koukat dopředu, následující čtyři měsíce budou nevyzpytatelné," doplnila Sluková.

Je nám líto, video expirovalo.
Nausch Sluková s Hermannovou zabojují o olympiádu

V diskusi mezi trenéry a vedením soutěže Nausch navrhl, aby se v rámci zachování férovosti kvalifikace započítávalo jen deset výsledků. To by už Nausch Slukovou s Hermannovou na olympiádu posunulo. "Ale nevím, jestli to bude vyslyšeno. Pokud by bylo víc turnajů zrušeno, tak by měli nějak reagovat," konstatoval Nausch.

Češky mají za sebou už tři soustředění. Po čtrnácti dnech strávily v Kapském Městě, na Tenerife a znovu v Kapském Městě. "Cítíme se dobře, musíme spoustu věcí vypilovat, ale po herní stránce i sehranosti je to lepší než loni," připomněla Sluková, že před rokem začínala po problémech s ramenem s přípravou pozdě.

Volejbalistky odletí na přípravu do Los Angeles, kde budou mít možnost se rozehrát s Američankami či Kanaďankami. Odtud vyrazí na první turnaj do Mexika. "I po tolika letech, co to hraju, budu před prvním zápasem a turnajem nervózní, ale pak to z nás spadne, zařadíme autopilota a pojedeme," řekla Nausch Sluková.

Po Mexiku by měly hrát v Brazílii a počítají v druhé půlce května s účastí na českém turnaji v Ostravě. "Tam se těšíme. Máme tam zrovna dva zajímavé výsledky, jeden nejlepší a jeden nejhorší, tak se možná letos ukáže, na kterou stranu se v Ostravě kloníme," uvedla s úsměvem Hermannová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články