Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trenérem volejbalistek Prostějova se stal Goga

Prostějov – Novým trenérem volejbalistek mistrovského Prostějova se stal padesátiletý Peter Goga, jenž v klubu působí jako sportovní ředitel. Po vzájemné dohodě s vedením klubu skončil na lavičce Miroslav Čada, jenž bude u týmu působit jako konzultant. Čada dovedl klub k osmi českým titulům.

"Trenér Čada přišel sám s tím, že tým vede už poměrně dlouho a zda neuzrál čas ke změně a také k novému impulzu," uvedl předseda správní rady klubu Petr Chytil. Čada vnitřně cítil potřebu oddechu.

"Nechtěl jsem už být v takovém velkém zatížení. Dlouhé roky jsem vedl špičková družstva, tomu odpovídal i tlak a očekávání na mou osobu i na výsledky. Čtrnáct let jsem působil rovněž u reprezentačních týmů, jak u českého, tak i u slovenského. Také tento sportovní režim představuje velkou zátěž nejen psychickou, ale i časovou," řekl Čada.

Bývalý dlouholetý reprezentant a bratislavský rodák Goga působí v prostějovském klubu od jeho vzniku před devíti lety. Do trenérské funkce se přesunul z pozice sportovního ředitele. "Volejbalu rozumí. Je o generaci mladší a schopný vnést do vedoucí funkce novou energii. Současně je zárukou kontinuity společné práce, v níž hodláme pokračovat," řekl Chytil. Asistentem trenéra zůstává Lubomír Petráš.

Kariéru ukončila dosavadní kapitánka Solange Soaresová, která bude kondiční trenérkou družstva. Z jedenáctičlenného hráčského kádru z minulé sezony stoprocentně zůstanou čtyři hráčky – libero Julie Kovářová, smečařka Barbora Gambová, blokařka Nina Herelová a nahrávačka Veronika Tinklová.

"Složení týmu má nyní na starost nový kouč. Vede intenzivní jednání o příchodu řady nových posil. V některých případech je dohoda už velice blízko a jména budeme pravděpodobně moci prozradit dost brzy," dodal Chytil.

Třiašedesátiletý Čada vedle osmi mistrovských titulů přivedl Prostějov ke stejnému počtu vítězství v Českém poháru a čtyřem prvenstvím v Česko-slovenském poháru. Pět dalších titulů získal před příchodem do Prostějova s týmem KP Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články