Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Trenér volejbalistů Haník po postupu na MS překvapivě odstoupil

Praha - Trenér českých volejbalistů Zdeněk Haník tři dny po postupu na mistrovství světa překvapivě rezignoval. Reprezentaci, kterou čeká za dva týdny evropský šampionát v Turecku, povede dosavadní asistent Jan Svoboda. Novým členem realizačního týmu se stal Milan Hadrava. Haník se rozhodl odejít poté, co v neděli s národním mužstvem vybojoval v kvalifikačním turnaji ve Varně postupové druhé místo za domácím Bulharskem. Svou rezignaci dnes oznámil písemně předsedovi volejbalového svazu Antonínu Léblovi.

Důvodů pro svůj krok měl prý více, tím hlavním byl nedostatek kompetencí. "Jestli má někdo někoho vést a nést plnou odpovědnost za výsledek, měl by mít možnost si zařídit věci podle svého vnitřního přesvědčení. A já jsem měl poslední dobou dojem, že tuhle moc už nějaký čas ztrácím," řekl uznávaný kouč České televizi.

Reprezentační výběr opouští nečekaně po dosaženém úspěchu už podruhé. V roce 2001 odešel po čtvrtém místě na mistrovství Evropy v Ostravě. Svazový předseda Lébl nechtěl trenérův odchod komentovat. "K důvodům se nechci vyjadřovat, to je samozřejmě záležitost pana Haníka," uvedl Lébl pro ČT.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články