Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Těžký los pro volejbalisty, na MS je čeká ve skupině Brazílie se Srbskem

Čeští volejbalisté se v základní skupině H mistrovství světa 2025 utkají s Brazílií, Srbskem a Čínou. Finálový turnaj se uskuteční od 12. do 28. září 2025 na Filipínách a má poprvé 32 účastníků. Nejlepší dva týmy z každé z osmi základních skupin postoupí do osmifinále.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Volejbalisté na MS narazí na Brazílii, Srbsko a Čínu

Čeští volejbalisté budou na mistrovství světa hrát po čtrnácti letech. Favority jejich skupiny budou obhájci bronzu Brazilci a Srbové, kteří byli v semifinále MS 2018. Ze čtvrtého koše dostali svěřenci Jiřího Nováka volejbalisty Číny.

"Je to mistrovství světa, tam si člověk moc nevybere. Určitě z toho čtvrtého koše tam byly hratelnější týmy než Čína, ale z těch ostatních košů to je, jak to je. Když si vezmeme globálně tu skupinu, nečeká nás nic jednoduchého," řekl trenér Novák.

S Brazílií se Češi utkali loni v olympijské kvalifikaci o Paříž, jihoamerickým favoritům podlehli 2:3. Se Srbskem mají zkušenost z loňského mistrovství Evropy, v osmifinále s ním prohráli 0:3 na sety.

Čína zase vyhrála Challenger Cup, takže ji Novák považuje po Japonsku za nejsilnější z asijských týmů. "Čekají nás tři výborné týmy. Víme, jakou mají ty týmy sílu, a uvidíme, jakou budeme mít sílu my v tom období," dodal kouč.

Los MS volejbalistů 2025:

Skupina A: Filipíny, Írán, Egypt, Tunisko

Skupina B: Polsko, Nizozemsko, Katar, Rumunsko

Skupina C: Francie, Argentina, Finsko, Korea

Skupina D: USA, Kuba, Portugalsko, Kolumbie

Skupina E: Slovinsko, Německo, Bulharsko, Chile

Skupina F: Itálie, Ukrajina, Belgie, Alžírsko

Skupina G: Japonsko, Kanada, Turecko, Libye

Skupina H: Brazílie, Srbsko, ČESKO, Čína

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články