Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Také volejbalistky zůstávají ve Zlaté Evropské lize bez porážky

I třetí utkání ve slovinském Mariboru zvládly české volejbalistky bez jediného problému. Španělský výběr porazily 25:19, 25:19 a 25:17 a ve Zlaté Evropské lize si tak upevnily vedoucí příčku. V neděli vyzvou od 18:50 domácí celek. Přímý přenos sledujte živě na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá Evropská liga žen 2024

Po týden starých výhrách nad Rakouskem a Rumunskem měly svěřenkyně Jannise Athanasopulose utkání se Španělkami pod kontrolou. V každém setu poměrně rychle odskočily o několik bodů a nepřipustily větší komplikace. V útoku se prosazovaly hlavně smečařky, vedle šestnáctibodové Heleny Havelkové přidala dalších dvanáct bodů kapitánka Michaela Mlejnková.

Navíc český tým zdobila výborná obrana. V zápase zahrál celkem dvanáct bodových bloků a udržel soupeře na pětatřicetiprocentní úspěšnosti v útoku. "Vyhrát 3:0 proti Španělkám a nedat jim vůbec žádnou šanci, to byl skvělý výkon úplně od všech. My jsme dneska skvěle podávaly a tím pádem jsme výborně blokovaly," řekla Havelková.

Agresivní servis byl strategií českého týmu, aby se Španělky nedostaly k oblíbené rychlé hře. "Holky byly velmi koncentrované, držely taktiku. Bylo tam velké zlepšení oproti poslednímu zápasu proti Rumunsku," ocenil kouč Athanasopulos. Progres vnímá i Havelková. "Myslím, že rosteme zápas od zápasu. Jsem ráda, že jedeme na vítězné vlně, a doufám, že nám to vydrží," dodala.

Po třech zápasech jsou s devíti body na prvním místě s Belgií, která také ztratila jen jeden set. O postup do finálového turnaje české volejbalistky však bojovat nemusejí. Účast ve Final Four mají jistou, protože se bude hrát v polovině června v Ostravě.

Česko – Španělsko 3:0 (19, 19, 17)

Sestava a body Česka: Valková 4, Havelková 16, Koulisani 5, Orvošová 9, Mlejnková 12, Kneiflová 6, libero Dostálová/Digrinová – Pavlová, Faltínová. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Španělska: Seguraová 11, Schlegelová 10, Martínezová a Jimenezová po 5.

Rozhodčí: Miklošičová (Slovin.), Verrascinaová (It.). Čas: 79 min.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články