Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Také Kolocová s Kvapilovou postoupily na beachvolejbalovém ME ze skupiny

Biel (Švýcarsko) - Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová postoupily na mistrovství Evropy do play-off, do vyřazovací fáze tak prošly oba české páry. Už ve středu měly po dvou výhrách jisté pokračování v bojích o medaile ve švýcarském Bielu Markéta Sluková s Barborou Hermannovou.

Beachvolejbalový pár Kolocová-Kvapilová
zdroj: ČTK autor: Igor Stejskal

Sluková s Hermannovou byly ve středu stoprocentní, ve čtvrtek však narazily na obhájkyně titulu Lauru Ludwigovou s Kirou Walkenhorstovou a prohrály 13:21 a 19:21. Německé jedničky prošly rovnou do osmifinále, Češky skončily ve skupině A druhé a začnou play-off od 1. kola.

Kolocová s Kvapilovou sice prohrály s ruskou dvojicí Alexandra Mojsejevová, Jekatěrina Syrcevová 19:21, 21:19 a 8:15, s bilancí jedné výhry a dvou porážek nicméně díky lepšímu poměru míčů ve skupině H skončily třetí. Nechaly za sebou Finky Lehtonenovou a Lahtiovou.

"Postup byl tak tak," oddechly si české hráčky. Po nečekaném skalpu Španělek Liliany a Elsy podlehly Finkám a i ruské dvojici. Po pouhých pěti týdnech společné přípravy skončí na ME, kam se dostaly díky divoké kartě, nejhůře sedmnácté.
 
"Mně se nepovedl zápas proti Finkám, Míša se úplně necítila proti Ruskám, zítra máme v plánu hrát dobře obě a porazit kohokoli, kdo nám přijde do cesty," uvedla s úsměvem olympionička Kolocová. "Zlepšujeme se každým dnem, ale zároveň máme výkyvy. Na to, že jsme spolu takhle krátce, jsou výsledky relativně hezké," konstatovala.

Play-off začne v pátek. Soupeřky určí českým dvojicím los.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Bielu (Švýcarsko):

Skupina H: Mojsejevová, Syrcevová (24-Rus.) - Kolocová, Kvapilová (25-ČR) 2:1 (19, -19, 8), Liliana, Elsa (8-Šp.) - Lehtonenová, Lahtiová (9-Fin.) 2:0 (16, 15).

Skupina A: Ludwigová, Walkenhorstová (1-Něm.) - Sluková, Hermannová (16-ČR) 2:0 (13, 19), Arvanitiová, Karagkuniová (17-Řec.) - Dumbauskaiteová, Povilaityteová (32-Lit.) 2:0 (17, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články