Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Tahle sezona je velký sen, říká volejbalistka Digrinová a těší se, jak bude pokračovat

Ženská volejbalová reprezentace se po roce opět chystá na Final Four zlaté Evropské ligy a chce zabojovat i o olympijské hry v Paříži. V pořadu Téma ve Sportovních zprávách na ČT sport nejen o tom hovořila volejbalistka KP Brno Daniela Digrinová, která má za sebou úspěšnou sezonu, když s klubem vyhrály ligu i pohár, a v nadcházející sezoně bude hrát ligu v Belgii.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s volejbalistkou Digrinovou pro Sportovní zprávy

Volejbalistky si už zvykly, že mají v létě nabitý program, letos je čeká Final Four zlaté Evropské ligy, mistrovství Evropy i kvalifikace na OH. "Už jsem si zvykla, baví mě to, hraju ráda, takže mi nevadí, že jsme třeba loni měli v létě v kuse jen dva týdny dovolené," řekla jasně s tím, že chtějí ve Zlaté EL opět postoupit do finále a pak by chtěla i na Challeger Cup.

A když má volejbalu plnou hlavu, pomáhá jí rodina a přítel. "Je to psychicky náročné a on mi pomůže soustředit se i na jiné věci," vysvětluje, jak psychicky regeneruje.

Reprezentantky čeká evropský šampionát v Německu, kde v Düsseldorfu čekají hráčky velkou podporu fanoušků, protože to není daleko od českých hranic. "Evropský šampionát je hlavním cílem sezony, chceme postoupit ze skupiny a pak se dostat, co nejdál to půjde," říká kapitánka brněnských mistryň republiky.

A po srpnové ME je čeká další velká akce, kterou je v září olympijská kvalifikace v Číně: "To je velká výzva. Budeme hrát proti nejlepším, když budeme mít štěstí, tak by to mohlo dopadnout dobře," dodává.

Sezonu, v níž uhrála se svým týmem double, hodnotí jako velký sen. "Jádro týmu hraje spolu už od mládeže. Klub to měl skvěle naplánované, chtěl mít v téhle sezoně vrchol a povedlo se to," vysvětluje volejbalistka, která se těší na novou zkušenost v belgické lize, kam odchází do celku Tchalou Volley.

"S trenérem jsem mluvila. Po šestém místě, které uhráli letos, mají vyšší ambice. Dává dohromady mladý tým a já bych v něm měla mít velkou roli, tak se těším," vysvětluje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články