Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Světový volejbal se nebude hrát minimálně do května

Opatření proti koronaviru pokračují. Mezinárodní volejbalová federace (FIVB) zrušila nebo odložila až do konce dubna turnaje Světového okruhu v obou kategoriích a na všech úrovních. Jejich součástí měla být i čtyřhvězdičková akce v mexickém Cancúnu, kde měl sezonu zahájit elitní český pár Markéta Nausch Sluková, Barbora Hermannová. Ostravský podnik, který se měl konat v květnu, zatím zrušen nebyl.

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Gerold Rebsch

"Pozastavení turnajů do konce dubna je určitě sportovně bolavý krok, ale v momentální světové zdravotní situaci ten správný. Nikdo z nás by neměl vybírat mezi olympijskými body, hraním beachvolejbalu a zdravím. Stavěli bychom tak do nebezpečí sebe i lidi kolem nás. Beachvolejbal se tedy na nějakou dobu pozastaví a my se teď s Maki budeme udržovat zdravé a fit," napsala Hermannová na sociálních sítích.

Sluková s Hermannovou se momentálně na pokračování olympijské kvalifikace připravují v USA, kam stihly odletět před pár dny ještě před zákazy cestování kvůli koronaviru.

Volejbalová federace oznámila změny dnes a je podle ní pravděpodobné, že dojde k dalším. "FIVB je v kontaktu s Mezinárodním olympijským výborem kvůli případné úpravě systému olympijské kvalifikace," uvedla federace.

"Ačkoliv je úroveň rizika v Mexiku v současnosti nízká, opatření ve světě mají dopad na dopravní možnosti účastníků. Zdraví a pohodlí sportovců, funkcionářů i fanoušků jsou prioritami FIVB a rozhodnutí soutěž zrušit bylo učiněno v nejlepším zájmu všech stran," dodala volejbalová federace.

Již dříve byly kvůli pandemii nového typu koronaviru odloženy elitní dubnové turnaje v Číně a nový podnik v Singapuru. Nyní je nejbližší akcí v kalendáři čtyřhvězdičkový turnaj v brazilské Itapemě, který měly Nausch Sluková s Hermannovou od 6. května také v plánu. Další akcí kategorie 4* je pak turnaj mužů a žen v Ostravě se začátkem 20. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články