Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Světový turnaj v beachvolejbale na Štvanici vyhráli Ricardo a Cunha

Praha - Turnaj Světového okruhu beachvolejbalistů v Praze vyhráli poprvé Ricardo s Cunhou. V brazilském finále zdolali na štvanickém písku loňské vítěze a úřadující mistry světa Emanuela a Alisona po třísetové bitvě 21:15, 19:21 a 15:10. Bronzové medaile vybojovali největší favorité Američané Todd Rogers s Philem Dalhausserem.

Ilustrační fotografie
zdroj: EPA autor: FERNANDO BIZERRA

Ricardo s Cunhou dokázali proměnit teprve desátý společný turnaj už ve čtvrtý triumf, přestože se prodírali opravným pavoukem po nečekané prohře v prvním kole. Nakonec ale z dotace Patria Direct Open 190 000 dolarů ukrojili největší část, třicet tisíc. V prvním setu finálového duelu se dlouho nemohl do tempa dostat jeden z nejzkušenějších hráčů na okruhu Emanuel. Měl potíže s přihrávkou a také v poli nezářil jako jindy. I proto měli blokař Ricardo s polařem Cunhou navrch.

V jejich režii byla do poloviny i druhá sada. Emanuel s Alisonem se však nevzdali, vyrovnali na 19:19 a prvně jmenovaný se v závěru prosadil dvakrát v těžké útočné situaci. Zaplněné Štvanici tak dopřál pokračování brazilské bitvy. Ricardo s Cunhou si ale pražský titul vzít nenechali. Brazilskou nadvládu narušili jako jediní Rogers s Dalhausserem, kteří v duelu o třetí místo přehráli Pedra s Marciem Araujem 2:0, i když v koncovce druhé sady měli velké problémy s posledním bodem a proměnili až šestý mečbol.

Olympijští vítězové a mistři světa z roku 2007 Rogers s Dalhausserem neodjeli ani třetí rok za sebou ze Štvanice s prázdnou. Před dvěma lety vyhráli, loni byli stříbrní. Nejlepší čeští hráči na písku Přemysl Kubala s Petrem Benešem zopakovali sedmou příčku. Do uzavření olympijského žebříčku zbývají ve Světovém okruhu ještě turnaje v Moskvě a Římě.

Kubala s Benešem by o Londýn neměli přijít, před pražským turnajem byli jedenáctí, přičemž 16 z 24 dvojic postoupí přímo. Zda se uskuteční světová akce v Praze i příští rok, není jasné. V zákulisí se proslýchá, že si pořadatelé dají roční přestávku a špičkový beachvolejbal se vrátí do české metropole až v roce 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články