Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sváteční evropský volejbal nejen v Praze, na Podvinném mlýně budou hrát Olymp i Lvi

Pětici českých volejbalových klubů čekají ve sváteční den střetnutí v evropských pohárech. Přímý přenos utkání v Poháru CEV žen mezi Olympem a švýcarským Düdingenem sledujte od 16:55 exkluzivně na webu ctsport.cz, zápas Lvů Praha proti rumunskému celku Galati ve stejné soutěži mužů od 18:55 tamtéž.

Obě družstva z české metropole odehrají duely po sobě v Unyp aréně na Podvinném mlýně. Omlazený Olymp čeká úvodní utkání osmifinále, Lvy po porážce v Rumunsku 1:3 odveta prvního kola. K postupu potřebují zvítězit za tři body a následně i ve zlatém setu.

"Pro lidi je super, že přijdou na volejbal a podívají se na chlapy i na ženský. Holky drží balon více ve vzduchu, muži dají ránu a bod," řekl ukrajinský blokař Valerij Todua pro iSport.cz a blokařka Pavlína Šimáňová dodala: "Naše kluby nejsou provázané, ale věřím, že i fanoušci Lvů přijdou už na nás. Tím získáme více příznivců a ti naši budou moci zůstávat na Lvy."

Volejbalisté Ústí nad Labem podlehli v Poháru CEV před týdnem v Záhřebu Mladosti 0:3 a na domácí palubovce se proti favorizovanému soupeři pokusí od 18:00 o překvapení.

V prvním kole Vyzývacího poháru se před vlastními fanoušky od 18:00 představí také hráčky Ostravy. Druhý celek extraligy bude hostit řecký Panathinaikos Atény. Brněnské Šelmy vyrazily do Švýcarska, kde se od 20:00 utkají s týmem VBC Cheseaux.

Muži Vyzývací pohár nehrají, ale v Poháru CEV jsou další tři kluby, které jsou v osmifinále. České Budějovice začnou s ruským Kemerovem a Dukla Liberec narazí na vítěze zápasu mezi polským Belchatówem a Brčkem z Bosny a Hercegoviny. Karlovarsko se po vypadnutí z třetího předkola Ligy mistrů střetne se srbským Kraljevem nebo německým Lüneburgem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články