Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štvanice hostí turnaj Světového okruhu v plážovém volejbale

Praha – Pražský ostrov Štvanice už počtvrté přivítá nejlepší světové plážové volejbalisty v rámci turnaje Patria Direct, který spadá do Světového okruhu. Tentokrát se v Praze nebude bojovat jen o prize money, ale i body do olympijské kvalifikace. Do Londýna by se rádi podívali i Češi Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří momentálně ve světovém žebříčku drží postupovou pozici.

Ilustrační fotografie
zdroj: EPA autor: FERNANDO BIZERRA

Do konce olympijské kvalifikace zbývají s Prahou čtyři turnaje. Kubalovi s Benešem aktuálně patří jedenácté místo, což by jim zajistilo účast v Londýně, kam se z žebříčku k 18. červnu dostane přímo šestnáct párů. Jenomže od patnáctého místa českou dvojici dělí 300 bodů, což se rovná sedmému místu v Praze.

"Potřebujeme do konce olympijské kvalifikace uhrát ještě jeden solidní výsledek, protože naši soupeři o olympiádu začali hrát dobře a favoritům se tolik nedaří," řekl Kubala. Loni skončili s Benešem na štvanici sedmí, což by byl výsledek, který by přivítali i v tomto ročníku. "Bude to těžké zopakovat, protože začátky sezony máme rozpačité," řekl Kubala.

Češi už trénují na Štvanici

V hlavní soutěži startují z Čechů vedle Kubaly a Beneše ještě Jan Dumek s Martinem Tichým a díky divoké kartě Robert Kufa a Jan Hadrava. České páry trénují na Štvanici od neděle. "Což je fajn, protože je dobré si kurt osahat, což by měla být naše výhoda. Je jiné hrát na otevřeném kurtu a tady v kotli na Štvanici," řekl Kubala.

Titul z loňska obhajují Brazilci Alison Cerutti a Emanuel Rego, kteří před rokem ve finále porazili favorizované Američany Todda Rogerse a Phila Dalhaussera. Hlavní soutěž vyvrcholí v neděli 27. května finálovou bitvou od 15:00. Závěrečná kola sledujte v přímém přenosu ČT4 a na našem webu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články