Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štokr vyhrál s Trentinem volejbalovou Ligu mistrů

Bolzano (Itálie) - Volejbalista Jan Štokr vyhrál s Trentinem Ligu mistrů, což dokázal jako šestý Čech v historii. Italský tým vybojoval nejcennější klubovou trofej v Evropě už potřetí za sebou. V dnešním finále v Bolzanu Trentino porazilo Kazaň 3:1 na sety a prodloužilo svou nadvládu. Sedmadvacetiletý Štokr přišel do Trentina před touto sezonou a s týmem už prožil v prosinci triumf na mistrovství světa klubů v Dauhá.

Před Štokrem se z českých volejbalistů radovali z prvenství v Lize mistrů v roce 2001 Jiří Novák s Markem Pakostou, kteří tehdy tvořili osu úspěšného týmu Paříže. V roce 2006 sledoval zlaté tažení Trevisa ze střídačky Jiří Král a podobně v roli náhradníků Friedrichshafenu byli o rok později Lukáš Ticháček s tehdy zraněným liberem Jiřím Polanským.

Reprezentační univerzál Štokr patří k oporám Trentina a podobně jako v sobotním semifinále s polským celkem Jastrzebski Wegiel přispěl dnes k výhře nad Kazaní vydatnou měrou. S 15 body byl třetím nejvíce bodujícím hráčem italského favorita, i když závěr finálové bitvy sledoval už ze střídačky. Kazaň měla navrch jen ve druhém setu, bronzové medaile získali hráči Dynama Moskva.

Stejně bodů jako Štokr posbírala ve finálovém duelu největší hvězda italského celku, kubánský smečař Osmany Juantorena, jenž při závěrečné dekoraci převzal i cenu pro nejužitečnějšího hráče Final Four. Ze zlatého kádru Trentina ovládli individuální hodnocení také italské libero Andrea Bari a coby nejlepší smečař Bulhar Matej Kazijski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články