Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Návrat zatraceného střelce

Štokr obhájil s Trentem titul z klubového MS

Dauhá - Český reprezentant Jan Štokr získal s volejbalisty Trenta další trofej. Ve finále mistrovství světa klubů v Dauhá italský celek zvítězil nad Jastrzebiem 3:1, obhájil loňské prvenství a celkově triumfoval už potřetí za sebou. Po svém loňském příchodu do elitního evropského mužstva vyhrál osmadvacetiletý český univerzál s Trentem vedle dvou světových šampionátů také Ligu mistrů a italskou ligu.

Volejbal
zdroj: ČT4

Ve finále Štokr nastoupil v základní sestavě a s 21 body byl nejúspěšnějším útočníkem zápasu. Trento sice ztratilo první set v dramatické koncovce poměrem 29:31, ale pak už soupeři nedalo šanci. 

Rovněž v soutěži žen hrály o titul dva evropské celky, které se navíc letos střetly i ve finále Ligy mistryň. Tentokrát ale Rabita Baku oplatila VakifBanku Istanbul březnovou porážku a zvítězila hladce 3:0. Loni vyhrál MS žen jiný turecký klub Fenerbahce.

Češi měli na klubovém šampionátu dvojnásobné zastoupení. Za domácí celek Al-Arábí hrál smečař Jiří Popelka, který do Kataru odešel po letošním mistrovství Evropy v Karlových Varech. Štokr s Popelkou proti sobě nastoupili v základní skupině, Trento zvítězilo 3:0. Al-Arábí skončilo ve skupině třetí a do semifinále se neprobojovalo.

Poražený finalista Jastrzebski Wegiel, jejž jako trenér vede slavný Ital Lorenzo Bernardi, navázal na loňské i předloňské druhé místo jiného polského klubu z Belchatowa. Třetí skončila Kazaň. Brazilské celky si tak z šampionátu odvezly jen ženský bronz, který vybojoval tým Sollys Osasco.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články