Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Startuje volejbalové finále. Dosáhnou na titul Lvi nebo Karlovarsko?

Finále extraligy volejbalistů mezi obhájci titulu z Karlovarska a pražskými Lvy slibuje dramatický souboj o titul. Západočeši útočí na třetí triumf, ambiciózní klub Tomáše Janečka na premiérový, který by do metropole vrátil trofej po třiceti letech. Série hraná na tři vítězná utkání začne ve středu v Karlových Varech a vyvrcholí nejpozději 9. května. Přímý přenos prvního finálového utkání sledujte dnes od 19:05 na ČT sport a ČT sport plus.

"Půjde o to udržet chladnou hlavu, odehrát dobrý sport a nekoukat se na to, jestli je to finále," uvedl před finále kouč Karlovarska Jiří Novák. "Finále jakéhokoli play-off nemá favorita. Věřím, že finále bude reklama na volejbal," prohlásil trenér Lvů Tomáš Pomr.

Karlovarsko ovládlo základní část, ale oba zápasy v dlouhodobé části vyhráli Lvi. Západočeši prošli v play-off hladce přes Duklu Liberec i Odolenu Vodu a v šesti zápasech ztratili jen dva sety. Lvi přešli přes Kladno a v semifinále překvapivě vyřadili České Budějovice.

"Velmi mě překvapili, výborně bránili v poli i na síti. Myslím si, že to proti nim budeme mít na útoku hodně těžké," očekává smečař Karlovarska Lukáš Vašina od pražského celku, který táhnou lednové posily, slovenský smečař Tomáš Kriško a nizozemský univerzál Kay van Dijk. "Pokud by se nám podařilo je ubránit, pak bychom Lvy určitě oslabili," řekl Vašina.

Karlovarsko řídí z pozice nahrávače Nizozemec Wessel Keemink a vedle Vašiny je hrozbou další hráč národního týmu univerzál Patrik Indra. "Vary mají sílu na kůlech, výborného diagonálního hráče Indru a kvalitu na servisu. V něm jsou nejlepší v extralize," řekl Pomr.

Pražané spoléhají na nahrávku Jakuba Janoucha, zmíněné opory Kriška a Van Dijka a libero Milana Moníka. "Favorita nevidím, šance jsou padesát na padesát," odhadl třiatřicetiletý Moník a dodal: "Vyhráli základní část, to jim hraje trochu do karet. Musíme zvítězit jednou u nich. Nebude to snadné, doma jsou silní, ale s Kladnem i Budějovicemi jsme dokázali, že to jde."

Karlovarsko slavilo titul loni a v roce 2018. Lvi se do finále prodrali ve své čtvrté extraligové sezoně a vítězstvím by navázali na úspěch pražského Olympu z roku 1992.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články