Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Srbky si opět zahrají o evropský titul, Turkyně otočily duel s Italkami

Evropský šampionát volejbalistek pomalu ale jistě vrcholí. Úvodní semifinále zvládly lépe Turkyně. S Italkami sice prohrávaly 0:1 a poté 1:2 na sety, jenže nakonec si vynutily tie-break, který ovládly 15:6, a celkově triumfovaly 3:2. Ve finále vyzvou Srbky, jež si poradily s Nizozemkami 3:1 na sety. Finále sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 19:20, utkání o bronz od 15:50.

Srbky, které ve středečním čtvrtfinále porazily Češky po rozpačitém úvodu 3:1, dnes zlomily bitvu s Nizozemskem s pomocí zkušené nahrávačky Maji Ognjenovičové.

Devětatřicetiletá volejbalistka nastoupila překvapivě až ve třetím setu, ale úřadující světové šampionky dostala zpátky do tempa i do čtvrtého finále ME za sebou.

Tradiční opora univerzálka Tijana Boškovičová se nezvykle trápila, nasbírala sice 29 bodů, ale úspěšnost v útoku měla jen 37 procent.

Nedělní finále bude také jejím soubojem s Melissou Vargasovou, jež dominovala v prvním semifinále proti obhájkyním zlata Italkám.

Turecko si na evropské scéně zahraje o medaile popáté za sebou. Z posledních čtyř startů má na kontě dvě bronzové a jednu stříbrnou medaili.

Mistrovství Evropy volejbalistek v Bruselu – semifinále:

Turecko – Itálie 3:2 (-18, 23, -15, 22, 6)

Srbsko – Nizozemsko 3:1 (21, -15, 22, 21)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články