Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Smečařka Mlejnková prodloužila smlouvu ve Stuttgartu a chce zapracovat na emocích

Praha - Smečařka Michaela Mlejnková má za sebou vydařenou sezonu. Nejlepší česká volejbalistka současnosti pomohla Stuttgartu k zisku bundesligového stříbra a v Německu prodloužila smlouvu na další ročník.

Michaela Mlejnková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Jsem tam velmi spokojená. Moc se mi tam líbí, je tam krásné prostředí, fanoušci jsou super a myslím, že mi to hodně dává," řekla Mlejnková. Stuttgart je první zahraniční angažmá teprve dvacetileté hráčky, která začínala v Turnově, přes Liberec se dostala do Olympu Praha a odtud odešla do bundesligy. "Německá liga je o třídu výš než česká. Hraje se tam rychleji," porovnávala.

Předloňské začátky nebyly snadné. V týmu je jedinou Češkou a musela se domlouvat sama. Brzy zjistila, že školní angličtina nestačí. "První tři měsíce byly velmi těžké. Ze školy jsem neuměla komunikovat v angličtině, takže jsem se nejdříve snažila rozumět a teprve pak jsem se rozmluvila. Teď už to je v pohodě," řekla.

Ač hraje v Německu, hlavním jazykem je právě angličtina. Trenérem byl Španěl a v týmu jen dvě domácí volejbalistky. "Proto jsem německy na hřišti prakticky vůbec nemluvila. Jenom v obchodu, rozumím, ale moc nepromluvím," doplnila. Především si pochvaluje, jak se v Německu zvedla. "Lidsky i volejbalově," přikývla. "Z lidské stránky jsem poznala nové prostředí, nově fungující systém a jak věci fungují v zahraničí. A volejbalově mi dost narůstají zkušenosti," doplnila.

Odborníci oceňují především její útok ze zadní zóny. Ona sama zapracovala vedle herních dovedností také na emocích. Často totiž působí na palubovce zdánlivě odevzdaně. "Lidi mi vytýkali, že vypadám, že mi to je jedno, ale v podstatě mi to není jedno, protože se soustředím. Snažím se to zlepšit, před zrcadlem to netrénuju, ale na hřišti se povzbuzujeme a většinou to přijde samo."

S Olympem skončila třikrát druhá v extralize a teď už dvakrát druhá se Stuttgartem v bundeslize, ale vyhrála s týmem Německý pohár i Supercup. "Mám teď dvě zlata, tak snad mi už nebudou říkat Michaela Stříbrná," usmála se Mlejnková.

Už příští týden bude patřit k oporám reprezentace v první fázi kvalifikace mistrovství světa ve Varšavě. "Favoritem skupiny je silné Srbsko. Vždycky je šance je porazit, ale nedávám tomu moc nadějí. Máme cíl být do druhého místa, dostat se tak do baráže a z té se snažit postoupit," dodala Mlejnková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články