Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sluková s Hermannovou jsou na ME po dvou výhrách v play-off

Biel - Markéta Sluková s Barborou Hermannovou si na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve švýcarském Bielu už po druhém zápase zajistily postup do play-off. Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou vyhrály ve skupině jednou a rozhodující utkání je čeká ve čtvrtek.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

Hermannová se Slukovou, třebaže tu limituje poraněná noha, vedou s dvěma výhrami skupinu A. Ve dvou setech porazily řecký pár Arvanitiová, Karagkuniová i Litevky Dumbauskaiteovou a Povilaityteovou. Ve čtvrtek nastoupí proti turnajovým jedničkám Ludwigové s Walkenhorstovou z Německa a budou hrát o první místo ve skupině, které by znamenalo přímý postup do osmifinále.
 
Kolocová s Kvapilovou, které spolu začaly hrát soutěže až letos v dubnu, na úvod zaskočily zkušené Lilianu a Elsu. Španělky, držitelky dvou medailí z letošního Světového okruhu, zdolaly po třísetové bitvě 21:18, 19:21 a 15:13. "Super start," jásaly české hráčky na Facebooku.

Poté však podlehly 0:2 finskému páru Lehtonenová, Lahtiová, který se na Světovém okruhu rovněž tlačí mezi nejlepší a v polovině května hrál v Antalyi finále. Ve vyrovnané skupině H mají všechny čtyři dvojice na kontě po jednom vítězství, české volejbalistky ve čtvrtek odpoledne potřebují zdolat Rusky Mojsejevovou a Syrcevovou.

Z osmi čtyřčlenných skupin postoupí vždy tři týmy. Vítězky rovnou do osmifinále a další dvě dvojice do 1. kola play-off. V mužském turnaji v Bielu český beachvolejbal zastoupení nemá.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Bielu (Švýcarsko):

Skupina A: Sluková, Hermannová (16-ČR) - Arvanitiová, Karagkuniová (17-Řec.) 2:0 (14, 23), Sluková, Hermannová - Dumbauskaiteová, Povilaityteová (32-Lit.) 2:0 (10, 20), Ludwigová, Walkenhorstová (1-Něm.) - Dumbauskaiteová, Povilaityteová 2:0 (13, 13), Arvanitiová, Karagkuniová - Ludwigová, Walkenhorstová 2:1 (-12, 20, 10).
 
Skupina H: Kolocová, Kvapilová (25-ČR) - Liliana, Elsa (8-Šp.) 2:1 (18, -19, 13), Lehtonenová, Lahtiová (9-Fin.) - Kolocová, Kvapilová 2:0 (17, 18), Mojsejevová, Syrcevová (24-Rus.) - Lehtonenová, Lahtiová 2:0 (15, 16), Liliana, Elsa - Mojsejevová, Syrcevová 2:0 (19, 15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články