Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sluková léčí rameno, návrat na okruh bude až v dubnu. Pauza je dlouhá, ale hraje nám do karet, říká parťačka Hermannová

Jejich turnajová pauza se zřejmě vyšplhá na osm měsíců. Poté se v dubnu nejlepší evropský pár minulého roku Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová představí v Číně. Dosud Nausch Sluková léčila zraněné rameno na kempu na Tenerife, odkud se s Hermannovou vrátila v pondělí.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK/AP autor: Ronald Zak

"Vlastně poprvé od srpna jsme trénovaly naplno. Nějaké bolístky v rameni byly, řešily jsme je náhradními tréninky, ale vypadalo to daleko lépe než na začátku přípravy. Vypadá to, že to bude mít Maki pod kontrolou," řekla Hermannová.

Na podzim vydržela Nausch Sluková trénovat jen dvě hodiny. "Bolesti se vrátily a musely jsme přestat," uvedla Hermannová. Její spoluhráčka obíhala fyzioterapeuty. "Proběhla spousta vyšetření a rad, jak s ramenem zacházet," řekla Hermannová. I díky svému bratrovi našla Nausch Sluková specialistu ve Švédsku, u kterého byla tento týden, aby mohl český pár vyrazit 18. ledna na tři týdny do Kapského Města.

V Jižní Africe navážou na spolupráci s německými páry. Mimo jiné budou trénovat s Laurou Ludwigovou a Margaretou Kozuchovou. Původně měly startovat v únoru na Floridě, ale turnaj byl zrušen, proto je první akce čeká až od 22. dubna v Sia-menu.

Prodloužená pauza by měla Nausch Slukové pomoci rameno doléčit. "Hraje nám to trochu do karet, může si trošku ulevit od spěchu, abychom stihly natrénovat na únor. Na druhou stranu už je ta pauza hodně dlouhá," řekla Hermannová. Ta by ráda navázala na zlepšení z minulého roku a chtěla by častěji zapojovat skákaný rotovaný servis, který poprvé ukázala loni na finále okruhu v Hamburku.

Plážovým volejbalistkám už běží olympijská kvalifikace a Tokio 2020 je jedním z hlavních cílů páru, který se loni na týden vyšvihl na pozici světových jedniček. "Daly jsme se dohromady, protože chceme v Tokiu uspět víc než v Riu. Na druhou stranu jdeme od turnaje k turnaji, to jsou krátkodobější cíle," sdělila Hermannová.

Vrcholem letošní sezony bude na přelomu června a července mistrovství světa v Hamburku. Hermannová věří, že by mohly mířit vysoko. "Záleží na rameni Maki, ale i kdyby musela hrát s bolestí, tak věřím, že se naučíme hrát styl, který nám bude sedět, a i v tomhle rozpoložení můžeme mířit k medailím," dodala Hermannová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články